Astăzi 23 Ianuarie 2020, Joi - Ultima actualizare la ora 22:15
Abonamente

Actualitate 30 Septembrie 2016, ora 09:13

RJD, CFM, Usatîi, Platon, Filat, Gorbunțov, Yakunin, Zaharcenko și Republica Moldova

Marime Font

Scandalul Zaharcenko, din Federația Rusă, nu mai contenește să fie headliner în ultimile săptămâni în toate buletinele de știri din țara lui Vladimr Vladimirovici Putin. 

Presa de acolo și societatea civilă se arată stupefiată de faptul că acasă la sora colonelului Dmitrii Zaharcenco a fost găsit echivalentul a peste 120 de milioane de dolari SUA în ruble, euro și valută americană - în total toate bancnotele cântăreau o tonă și jumătate.

Pentru o țară cu un potențial economic, precum este Rusia, suma nu este deloc exorbitantă. Totuși, pentru oamenii de rând, mai ales pentru cei care trăiesc după Șoseaua de Centură a Moscovei (MKAD), cele 120 de milioane păstrate sub formă de cash în genți chinezești în dungi (în popor оккупационные сумки, adică gențile de ocupație a gastarbeiterilor) sunt un lucru greu de înțeles, practic inimaginabil, mai ales că posesor al acestora este un colonel de poliție.

Loading...


Probabil că vă întrebați de ce scriem despre acest caz, din momentul în care suntem deja oficial în campania electorală și în mod normal ar trebui să ne pese mai mult de ceea ce se întâmplă la noi decât de reglările de conturi în eșaloanele puterii de la Moscova. E simplu - pentru că banii din aceste genți au o legătură foarte clară cu Republica Moldova.

GORBUNȚOV - BANCHERUL NEGRU

Îl mai țineți minte pe personajul care a fost promotorul unor scandaluri de proporție în Republica Moldova - bancherul Gherman Gorbunțov ? Păi iată acest domn care a fugit de mafia rusească la Londra și asupra căruia a fost săvârșită o tentativă de omor de către conaționalul nostru Pavel Proca (Care-și ispășește acum pedeapsa într-un penitenciar din România), la scurt timp după reținerea lui Zaharcenko iese la rampă și face niște declarații uluitoare.

Gorbunțov, care-l învinuia pe liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi de faptul că i-ar fi comandat asasinarea, a declarat că Zaharcenko este omul care oferea protecție grupului de la RJD (Căile Ferate din Rusia - Российские Железные Дороги), iar el personal (Gorbunțov) îi achita lunar ani în șir, pentru această protecție, un salariu lunar de 150 mii USD.

De ce Gherman Gorbunțov era cel care îi achita salariul lui Zaharcenko ? Pentru că el era bancherul negru care gestiona banii Furați din RJD de către gruparea Yakunin (un apropiat de-a lui Putin, demis relativ recent) și avea grijă de spălarea lor. Banii din RJD erau furați, potrivit aceluiași Gorbunțov prin intermediul Tenderelor de Construcție și nu numai. O rețea întreagă de firme controlate de interpușii lui Yakunin, câștiga aceste tendere și, realizând lucrările la un preț real mult mai mic decât cel achitat de RJD, transfera prin intermediul lui Gherman diferența de bani pe conturile barosanilor de la RJD.

USATÎI - DIRECTOR PE HÂRTIE

Unul dintre directorii firmelor care câștigau tenderele este și politicianul moldovean, cu un trecut la fel de dubios precum și prezentul - Renato Usatîi. Fostul șef al restaurantului-vagon al trenului Chișinău-Moscova, absolvent al facultății de Limbi străine a Universității A.Russo din bălți, s-a dovedit a fi, pe hârtie, cel mai versat specialist în domeniul producerii cuțitelor din aliaj tare - piese folosite pentru reparația garniturilor și a șinelor de tren. Cu alte cuvinte, dacă e să credem hârtiilor, în umanistul Usatîi se pierdea un adevărat geniu al metalurgiei mondiale, care a putut convinge o Rusie întreagă că anume el este cel ce va produce aceste piese mai bine decât Siemens-ul, companie cu renume care deservea până în acel moment RJD-ul.

Altfel spus, Usatîi, este desemnat câștigător al tenderului de aprovizionare exclusivă a RJD cu cuțite din aliaj tare. Apropierea lui Usatîi de Vladimir Ivanovich Yakunin nu s-a întâmplat fără implicarea oamenilor din anturajul fostului său socru (politicianul Constantin Tampiza), dar și a unor personaje interesante de la Moscova, printre care curatori ai agenților Moscovei la Chișinău. Aceiași curatori despre care presa a scris că îi dau ordine și lui Veaceslav Platon.

Tot ei au fost acei care au ajutat Holdingul la care Usatîi a fost pus Președinte (apropos, firma a fost fondată încă în 1995, pe când Renato avea doar 17 ani) „ВПТ-НН” (VPT-NN) să obțină Grantul Președintelui Putin, pentru dezvoltare (Grant care l-a ajutat întreprinderea să se dezvolte). În schimb Usatîi, în calitatea sa de Ștampilă Portativă, avea doar o singură misiune - să spele diferența de bani din grant și să o transfere prin același Gorbunțov spre conturile mafiei lui Yakunin.

Ca să înțelegeți că desemnarea drept câștigătoare a tenderului RJD a companiei VPT-NN nu a fost una neapărat obiectivă din punct de vedere economică, trebuie să știți că atât la Ijevsk cât și în Tula există uzine serioase care puteau presta aceleași servicii contra unor sume mult mai mici, or acele uzine au o istorie mult mai bogată și o capacitate mult mai mare decât tânăra VPT NN. (http://c-a-m.narod.ru/oborudovanie/instrument/instrument-rez-zavodi.html)

Usatîi nu a oferit niciodată în interviurile sale detalii tehnice despre activitatea VPT-NN, pentru că, cel mai probabil nici nu le cunoaște, el fiind pus, așa cum am scris mai sus, președinte al holdingului, doar de formă - un personaj gata să semneze orice spune mafia căilor ferate din Rusia.

PUTIN-YAKUNIN-GORBUNȚOV-PLATON

O parte din banii furați prin firmele câștigătoare de tendere la RJD, ajungeau de la Yakunin la Vladimir Putin, or acesta, se știe a și fost promovat de Putin în funcție, fiindu-i foarte apropiat. Tenderul lui Usatîi nu este nici pe departe cel mai mare ca sumă dintre toate cele organizate de RJD. Pe lângă acesta, sute de milioane de dolari sunt spălate de RJD anual, or în gestiunea lui Yakunin s-a aflat și reconstrucția TRANSIB-ului un proiect național finanțat cu miliarde de la bugetul de stat.

Păi iată toți banii proveniți din otkat-urile tenderurilor RJD (parandărături) erau spălați de Gherman Gorbunțov, care avea misiunea să-i adune și să-i scoată din țară depozitându-i pe conturile sigure din occident și offshore-uri. La un moment dat, Gorbunțov a folosit și filiera Moldovenească, atunci când a preluat Universal Bank-ul prin care a realizat schemele de spălare a banilor rusești. Sigur că toate astea nu se puteau întâmpla în Moldova și fără implicarea lui Veaceslav Platon - raiderul care controla sistemul bancar. Acesta i-a oferit ajutor și asistență lui Gorbunțov. Numai că Gorbunțov s-a lăcomit și a furat din banii rușilor. Fapt pentru care a fost pedepsit. Să-l pedepsească s-a oferit energicul Renato Usatîi, care s-a lăudat în fața Moscoviților cu legăturile sale pe care le are cu Grigore Karamalak și care i-ar putea oferi ajutor în pedepsirea șobolanului Gorbunțov.

Rușii l-au însărcinat pe Usatîi cu misiunea de lichidare a lui Gorbunțov. Aceasta însă a eșuat, or Killerul Vitalie Proca a ratat misiunea, Gorbunțov fiind doar grav rănit la Londra.

PLATON-USATÎI

După ce Gorbunțov a fost scos din schemă, rușii aveau nevoie totuși de alte personaje care să le scoată banii din țară. De data aceasta le-a fost recomandat Veaceslav Platon. A urmat operațiunea Laundromatul - tranzitarea a 20 de miliarde de Dolari SUA prin Republica Moldova. După finisarea acestei operațiuni de Miliarde, Yakunin a fost dat afară de Putin de la RJD. Potrivit unor surse, acesta, ca și Gherman Gorbunțov nu a dorit să fie cinstit și diminua valoarea reală a otkaturilor. Putin avea însă nevoie de bani pentru războiul din Ucraina, pe care nu-i putea oferi direct de la buget. Yakunin însă îi ascundea. Doar în virtutea faptului că Yakunin îi este prieten, Putin nu l-a băgat la pușcărie, aa cum face acum cu colonelul Zaharcenko. În cazul lui Yakunin, Putin a decis doar să-l înlăture de la treucă.

Să revenim la oile noastre, cum spune francezul. Războiul din Ucraina a fost finanțat inclusiv din Banii RJD. Nu degeaba la un moment dat, Platon apare pe lista SBU ca fiind unul dintre finanțatorii separatiștilor din Donbas. Pentru serviciul pe care i l-a făcut Usatâi, recomandând-ul drept cel mai bun specialist în spălarea banilor, Platon a finanțat Partidul lui Usatîi. În 2014, Usatîi anume pentru asta a și fost scos din cursa electorală - finanțare din exterior.

Usatîi, ca și în cazul lui Gorbunțov, clachează pentru a doua oară în momentul în care se înțelege cu Vlad Filat (care l-a numit chiar și consilier al premierului) referitor la concesionarea Căilor Ferate Moldovenești. Anume din această cauză a apărut ura spontană a personajului de la Fălești față de cel cu care zbura împreună cu charterul la Finala UEFA Champions League. Moscoviții cărora din nou le-a promis, îl presau pe Usatîi, iar Filat care i-a promis CFM-ul nu se grăbea să-și realizeze promisiunea față de Usatîi. Așa a apărut Partidul Nostru - formațiunea revanșistului Usatîi, înregistrarea căreia Filat a încercat să o compromită de mai multe ori prin intermediul Ministerului Justiției pe care îl controla.

FINITA LA COMEDIA

Odată intrat în politică, dar nereușind să acceadă în Parlament, Usatîi a continuat totuși să fie finanțat de ruși prin Platon. La un moment dat, atunci când Filat fusese încătușat, iar Renato nu mai avea ce face în Republica Moldova, rușii au stopat totuși finanțarea concentrându-se pe un alt actor - Igor Dodon. În schimb, Veaceslav Platon tocmai se implicase într-un război direct cu Vlad Plahotniuc, din cauza BEM-ului și tentativele de preluare totală a sistemului Bancar. Platon l-a prezentat pe Plahotniuc ca fiind cel mai periculos om pentru interesele rușilor în Republica Moldova, proeuropean și proamerican. A primit îndată girul de a-l ataca și a-l distruge, dar și banii necesari pentru construcția întregei armate necesare pentru asta. În soldă s-a regăsit din nou și Renato Usatîi, iar discursul lui AntiPlahotniuc a devenit tot mai evident dirijat din exterior. Pe lângă Usatâi, Platon și-a înrolat o întreagă echipă de specialiști - de la jurnaliști, bloggeri, ong-iști și analiști, până la politicieni și deputați. În momentul în care însă a fost reținut la Kiev totul sa dus de râpă, iar armata lui a rămas fără finanțare. Inclusiv Renato, care încearcă din răsputeri să atace cu ce a mai rămas. Problema e că nu i-au rămas prea multe resurse, iar în spate are doar niște înțelegeri verbale cu Victor și Viorel Țopa, proiectul politic al cărora - Platforma DA se desumflă mai repede decât a fost umflat Usatîi.

Deși în principiu alegerile din 30 noiembrie nu reprezintă o miză reală, or Președintele nu decide prea mult în stat, importanța alegerilor este umflată de actorii politici care își joacă acum ultima carte. Obținerea funcției de Președinte pentru forțele pro ruse ar însemna readucerea finanțării proiectelor lor politcie. Iată pentru cine este într-adevăr importantă această funcție - Renato Usatîi și prietenii săi din Frankfurt. Primul pentru banii rușilor, cei din urmă pentru susținerea rușilor, or în occident ușile le sunt deocamdată închise.

Cert este un singur lucru, indiferent de rezultatul alegerilor, bani la RJD există și vor exista în permanență, iar clanul lui Putin va dori în continuare să-i scoată din propria țară pe care o fură. Canalul moldovenesc s-a recomandat (prin străduința lui Platon) ca fiind unul foarte sigur. Lupta continuă.

Timpul.md

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
Loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 23 Ianuarie 2020, ora: 17:35

Moarte învăluită de mister, în raionul Glodeni. O femeie de 67 de ani a fost găsită moartă de către un vecin, el în grădină. Totul s-a întâmplat în dimineața de 23 ianuarie, în jurul orei 07.00, în satul Iabloana.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Ianuarie 2020, ora: 17:21

Cel mai nou studiu despre „bărboși” spune că dacă o femeie aleargă mâncând pământul când vede orice creatură păroasă, nu același lucru se întâmplă și în urma impactului cu un bărbat care își poartă cu mândrie barba....

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Ianuarie 2020, ora: 17:13

Oamenii de știință spun că este posibil să fi descoperit de ce stresul provoacă încărunțirea părului dar și o posibilă modalitate de a stopa acest proces fără să apelăm la produse de vopsire. În testele efectuate la șoareci, celulele stem care controlează culoarea...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Ianuarie 2020, ora: 16:59

Astăzi, 23 ianuarie, Dan Neculăescu, secretar de stat, a avut, la sediul MAE, o discuție cu ambasadorul Ucrainei la București, care a prilejuit o trecere în revistă a aspectelor de interes pe agenda bilaterală, cu accent asupra comisiilor mixte interguvernamentale comune.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Ianuarie 2020, ora: 16:54

Un procuror turc a solicitat joi până la 18 ani de închisoare pentru un fost curier, acuzat că a scuipat pe o pizza înainte de a o livra clientului, relatează AFP. Fapta a avut loc la data de 24 decembrie 2017 în localitatea Eskişehir din centrul...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Ianuarie 2020, ora: 16:50

 Aproximativ 20 de firme britanice au comunicat autorităţilor germane în anul 2019 că intenţionează să deschidă birouri şi să creeze 680 de noi locuri de muncă în Germania, mai multe decât valoarea cumulată a precedenţilor doi ani, a anunţat joi Agenţia...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Ianuarie 2020, ora: 16:42

Melanie Morgan, în vârstă de 31 de ani, a făcut câteva poze în timp ce se lupta cu o pompă la benzinărie, potrivit dailymail.co.uk. Ea susține că pompele sunt „sexiste”, deoarece sunt proiectate special pentru bărbați, nu și pentru femei care au...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Ianuarie 2020, ora: 16:31

A.Tănase: Modificarea procedurii de numire a judecătorilor la CSJ e necesară și nu trebuie legată de actualul președinte

A.Tănase: Modificarea procedurii de numire a judecătorilor la CSJ e necesară și nu trebuie legată de actualul președinte

 Guvernul a aprobat un proiect de lege care vine cu unele modificări ale Constituţiei R. Moldova, care ar putea aduce mai multă independență judecătorilor şi exclud influenţele politicului din Consiliul Superior al Magistraturii. Proiectul propune ca judecătorii Curţii Supreme de...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Ianuarie 2020, ora: 14:29

La Chișinău apar primele „victime” ale codului galben de vânt anunțat de meteorologii moldoveni. Acoperișul stației de așteptare „Grădina publică Ștefan cel Mare și Sfânt” a fost smuls din construcție din cauza rafalelor de vânt. Potrivit...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Ianuarie 2020, ora: 14:28

Istoricul Ion Varta, despre declarațiile lui Volodimir Zelenski referitor la nordul Bucovinei: Este o eroare regretabilă. Acest teritoriu nu a fost NICIODATĂ parte a Ucrainei

Istoricul Ion Varta, despre declarațiile lui Volodimir Zelenski referitor la nordul Bucovinei: Este o eroare regretabilă. Acest teritoriu nu a fost NICIODATĂ parte a Ucrainei

Declarațiile președintelui ucrainean Volodymyr Zelenski despre faptul că România ar fi anexat în 1918 Bucovina de Nord sunt o eroare regretabilă, consideră unii istorici de la Chișinău. Ei își exprimă speranța că acesta își va retrage spusele.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Ianuarie 2020, ora: 14:26

VIDEO /// România are cel mai mare viaduct rutier din regiune. De ce nu e funcțional? Dezvăluiri-bombă făcute de George Simion

VIDEO /// România are cel mai mare viaduct rutier din regiune. De ce nu e funcțional? Dezvăluiri-bombă făcute de George Simion

George Simion, lider al Alianței pentru Unirea Românilor (A.U.R.), a vizitat recent cel mai mare viaduct rutier din Europa de Est, care, de altfel, se află în România. Cunoscut sub numele de autostrada Bechtel, românii au investit în acest proiect mai bine de...

( ) Citeşte tot articolul

Timpul Liber 23 Ianuarie 2020, ora: 13:31

VIDEO /// Câștigă o vacanță la Paris de la PROIMOBIL.MD și OASIS

VIDEO /// Câștigă o vacanță la Paris de la PROIMOBIL.MD și OASIS

Proimobil.md în parteneriat cu Oasis Apartments își surprinde clienții cu un nou premiu. De data aceasta, toți cei care vor procura, cu ajutorul managerilor Proimobil.md, apartamente în complexul OASIS, au șansa de a câștiga o excursie de vis în orașul...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Ianuarie 2020, ora: 13:25

Stoianoglo confirmă că Sergiu Sîrbu are un dosar penal dar declară că nu știe de ce este bănuit deputatul PDM și care este subiectul

Stoianoglo confirmă că Sergiu Sîrbu are un dosar penal dar declară că nu știe de ce este bănuit deputatul PDM și care este subiectul

Informația a fost făcută publică de procurorul general Alexandr Stoianoglo, după ședința de joi a Consiliului Superior al Procurorilor.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Ianuarie 2020, ora: 12:35

Președintele Ucrainei, REPETENT LA ISTORIE: România a ocupat nordul Bucovinei în 1918

Președintele Ucrainei, REPETENT LA ISTORIE: România a ocupat nordul Bucovinei în 1918

România a ocupat nordul Bucovinei în 1918. Declarația aparține lui Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei și a fost făcută în cadrul discursului oficial ținut cu ocazia Zilei Unităţii şi Libertăţii Ucrainei. Evenimentul este marcat anual la 22 ianuarie, deoarece...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Ianuarie 2020, ora: 12:34

Detalii „incredibile” despre autorul crimei de la Orhei - Ar fi anunțat într-un LIVE pe instagram că îl va UCIDE /// FOTO

Detalii „incredibile” despre autorul crimei de la Orhei - Ar fi anunțat într-un LIVE pe instagram că îl va UCIDE /// FOTO

Dorin Chirtoacă a publicat pe pagina sa de facebook mai multe imagini și detalii despre crima zguduitoare de la Orhei, unde un tânăr de 14 ani l-a înjunghiat pe amicul său, de doar 12 ani, pentru o consolă XBOX.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Ianuarie 2020, ora: 12:30

FOTO / Unioniștii au organizat un MINUT AL TĂCERII în fața Președinției

FOTO / Unioniștii au organizat un MINUT AL TĂCERII în fața Președinției

Unioniştii au adus lumânări şi au ţinut un minut de reculegere pentru victimele crimelor de rezonanţă care s-au produs în ultima perioadă în Republica Moldova.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Ianuarie 2020, ora: 12:25

Cine este ”ţara mică, dar diabolică”, în care americanii complotează cu trădătorii Iranului? (Deutsche Welle)

Cine este ”ţara mică, dar diabolică”, în care americanii complotează cu trădătorii Iranului? (Deutsche Welle)

Aceste cuvinte – scrie publicația germană - au fost pronunţate de însuşi liderul spiritual şi politic suprem al Repubicii Islamice, marele ayatollah Ali Khamenei, imediat după uciderea generalului iranian Qassam Soleimani.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Ianuarie 2020, ora: 12:12

Avion prăbușit. Nu există supraviețuitori

Avion prăbușit. Nu există supraviețuitori

Un incident aviatic deosebit de grav a avut loc în urmă cu puțin timp. Un avion-cisternă, care intervenea pentru stingerea unor incendii, s-a prăbușit. Avionul era în misiune. Potrivit autorităților, nu există supraviețuitori.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Ianuarie 2020, ora: 12:09

SONDAJ / Încrederea populației în Igor Dodon este ÎN SCĂDERE, iar în Maia Sandu în CREȘTERE / Doar trei partide ar trece pragul - PSRM, PAS și PD

SONDAJ / Încrederea populației în Igor Dodon este ÎN SCĂDERE, iar în Maia Sandu în CREȘTERE / Doar trei partide ar trece pragul - PSRM, PAS și PD

Potrivit unui sondaj realizat de Institutul Republican Internațional (IRI), Maia Sandu și Igor Dodon se bucură de același nivel de încredere, la nivel național, din partea cetățenilor. Ambii politicieni au acumulat 24% din simpatiile cetățenilor.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Ianuarie 2020, ora: 11:56

Ultima oră! Viorel Morari a fost suspendat de CSP din funcția de procuror șef la PA

Ultima oră! Viorel Morari a fost suspendat de CSP din funcția de procuror șef la PA

La cererea procurorului general, Alexandr Stoianoglo, Viorel Morari a fost suspendat de către membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) din funcția de procuror șef la Procuratura Anticorupție (PA), scrie unimedia.info.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Ianuarie 2020, ora: 11:28

VIDEO INCREDIBIL - Racheta Viitorului: Aerospike si Ecologica /// România testează un motor de RACHETĂ ELECTRICĂ PE BAZĂ DE APĂ

VIDEO INCREDIBIL - Racheta Viitorului: Aerospike si Ecologica /// România testează un motor de RACHETĂ ELECTRICĂ PE BAZĂ DE APĂ

La data de 20 decembrie 2019, ARCA a început testele pentru un motor rachetă avansat, de tipul aerospike care folosește apă drept combustibil și electricitate. Motorul se numește Launch Assist System – LAS 25DA, și este folosit ca primă treaptă pentru racheta orbitală Haas....

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Ianuarie 2020, ora: 11:22

Fotografii cu Michael Schumacher în comă, scoase la vânzare pentru 1 milion de lire sterline

Fotografii cu Michael Schumacher în comă, scoase la vânzare pentru 1 milion de lire sterline

O persoană din anturajul lui Michael Schumacher l-ar fi fotografiat pe fostul pilot imobilizat la pat, în locuința sa din Geneva. Se pare că fotografiile sunt scoase la vânzare pentru 1 milion de lire sterline, scrie Mediafax.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Ianuarie 2020, ora: 09:55

O familie tânără din satul Țipala a câștigat la loterie 250 de mii de lei

O familie tânără din satul Țipala a câștigat la loterie 250 de mii de lei

O tânără de 25 de ani din satul Țipala, raionul Ialoveni, a suplinit bugetul familiei sale cu un sfert de milion de lei în doar câteva clipe. Tatiana Poiata s-a bazat pe intuiția soțului și a cumpărat două bilete ”Loto+”, ediția a treia, de la un chioșc...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Ianuarie 2020, ora: 09:39

Orhei, singurul oraș din Moldova unde trecerile pentru pietoni sunt iluminate cu reflectoare roșii intermitente

Orhei, singurul oraș din Moldova unde trecerile pentru pietoni sunt iluminate cu reflectoare roșii intermitente

Primăria orașului Orhei planifică să finiseze în acest an iluminarea cu reflectoare roșii intermitente a tuturor trecerilor pentru pietoni din oraș. Asta după ce experimentul început acum 2 ani, un proiect inițiat de Ilan Șor pentru a asigura securitatea pietonilor pe timp de...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)