Actualitate

RM doreste sa fie membra a Consiliului ONU pentru Drepturile omului

Republica Moldova are nevoie de sustinerea Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP), in special in ceea ce tine de domeniul administrarii publice.

Declaratia apartine premierului Vlad Filat, care a avut o intrevedere cu secretarul general al Organizatiei Natiunilor Unite (ONU), Ban Ki-Moon, si adjunctul acestuia, Helen Clark, administrator al PNUD.

De asemenea, V. Filat l-a anuntat pe Ban Ki-Moon ca RM si-a inaintat candidatura pentru a obtine statutul de membru al Consiliului ONU pentru Drepturile omului pentru perioada 2010-2013. Acest lucru indica asupra interesului tarii noastre de a contribui la consolidarea institutiilor democratice si de respectare a drepturilor omului la nivel national, dar si la imbunatatirea situatiei la nivel international.

Intrevederile au avut loc in cadrul vizitei pe care prim-ministrul o efectueaza in SUA in perioada 19-23 ianuarie 2010. din delegatia moldoveneasca mai fac parte Iurie Leanca, viceprim-ministru, ministru al Afacerilor Externe si Integrarii Europene; Valeriu Lazar, viceprim-ministru, ministru al Economiei si Valeriu Cosarciuc, ministru al Agriculturii si Industriei Alimentare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *