Fotbal

Rocadă de antrenori la naţionala Finlandei

Federaţia de Fotbal (SPL-FBF) din ţara scandinavă a decis să opereze o schimbare de proporţii la timona echipei Suomi, renunţând la serviciile antrenorului principal al reprezentativei acestei ţări, scoţianul Stuart Baxter. Motivul acestei decizii îl reprezintă debutul dezastruos al finlandezilor în actuala stagiune competiţională – înfrângeri în meciurile cu R. Moldova (0-2), Olanda (1-2) şi Ungaria (1-2).

La următorul meci oficial, finlandezii îl vor avea în calitate de antrenor principal pe ex-portarul naţionalei, Olli Huttunen, care anterior fusese secund al lui Baxter. Partida va avea loc la mijlocul săptămânii viitoare, pe teren propriu, cu selecţionata San Marino. Preşedintele SPL-FBF, Sauli Ninisto, a specificat pentru uefa.com că „în urma unor negocieri eficiente, s-a ajuns la un compromis care reprezintă o soluţie oportună în situaţia creată. Olli şi Stuart au lucrat mult timp împreună, iar în meciul cu San Marino, anume primul va dirija echipa de pe bancă”.

Este de remarcat că, Olli Hutunen a fost numit antrenor principal doar pentru meciul cu San Marino, ultimul din 2010, iar Stuart Baxter va fi antrenor secund.

Selecţionata Finlandei evoluează în grupa E a preliminariilor Campionatului European – 2012, în care joacă şi selecţionata „tricolorilor”, antrenată de românul Gabi Balint. După trei meciuri disputate, Finlanda se clasează pe penultimul loc în clasament, fără nici un punct acumulat. Echipa noastră se situează pe locul patru, cu şase puncte la active, dar şi cu un meci mai mult disputat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *