Ultima oră

Roma: impozit pentru demonstraţii

În fiecare an în capitala Italiei se desfăşoară circa 600 de manifestaţii şi diverse demonstraţii. Unele din ele mai sunt însoţite de un marş de o oră prin centrul Romei. Într-un oraş în care există doar două linii de metro, iar circulaţia este adesea blocată din cauza delegaţiilor oficiale la preşedinţie, parlament sau Vatican, astfel de evenimente creează uneori o problemă în plus pentru traficul transportului. La acestea se adaugă şi ciocnirile demonstranţilor cu poliţia, care lasă în urmă distrugeri de infrastructură, toate cheltuielile de reparaţie fiind acoperite apoi de primărie, companii de asigurare şi proprietarii unităţilor comerciale atacate.

Primarul Romei Gianni Alemanno cere ca organizatorii demonstraţiilor să plătească o cauţiune, iar, în cazul în care evenimentul se va petrece fără pierderi pentru oraş, banii vor fi returnaţi. El a menţionat că prin oferirea spaţiului pentru 10 mii de demonstranţi bugetul municipal suportă cheltuieli de până la 18 mii de euro. Drept urmare, Alemanno cere ca cel puţin o parte din aceşti bani să fie acoperite de organizatori, cu precizarea că de impozit ar fi scutiţi studenţii, şomerii şi pensionarii.

Proiectul este susţinut de locuitorii Romei, dar s-a ciocnit de opoziţia politicienilor de stângă, care cred că astfel se încearcă încălcarea dreptului la manifestaţii şi întruniri publice garantate de constituţie. Proiectul nu este susţinut nici de sindicatele italiene, care nu susţin deloc ideea introducerii unui nou impozit.

Timpul.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *