Ultima oră

Romania, gazda a trei centre secrete ale CIA

28 de tari au cooperat cu Statele Unite pentru a detine in inchisori de pe teritoriul lor si uneori pentru a interoga si tortura suspecti arestati in cadrul razboiului american antiterorism, conform Australia News.

Aceste tari au tinut suspecti de terorism din cladiri ale ministerelor de interne, pana la vile din apropiere de orase sau inchisori obscure din paduri.

Potrivit rapoartelor date publicitatii de-a lungul timpului, circa 50 de inchisori secrete ale CIA au fost folosite in cele 28 de tari, In plus, cel putin 25 de alte centre de detentie au fost operate de Statele Unite sau de Guvernul afgan in numele SUA, iar alte 20 au fost operate in mod similar in Irak.

Tarile care au detinut suspecti de terorism sunt Algeria, Azerbaijan, Bosnia, Djiouti, Egipt, Etiopia, Gambia, Israel, Iordania, Kenya, Kosovo, Libia, Lituania, Mauritania, Maroc, Pakistan, Polonia, Qatar, Romania, Arabia Saudita, Siria, Somalia, Africa de Sud, Thailanda, Marea Britanie, Uzbekistan, Yemen si Zambia. O parte dintre aceste tari au detinut suspecti pentru CIA, altii pentru armata americana sau pentru ambele organisme, relateaza NewsIn.

Francis Boyle, profesor de drept international la universitatea Illinois, a calificat politicile de detentie folosite de Statele Unite drept "crime impotriva umanitatii".  

Sursa: 9am

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *