Economie

România, lider în Europa! Suntem primii în acest domeniu. Cum arată datele publicate

Potrivit datelor publicate joi de Eurostat, lucrările de construcţii în România au înregistrat o creştere de 6,9%, în iunie 2020, comparativ cu aceeaşi luna din anul anterior.

Sursa citată mai preciează că acesta procent reprezintă cel mai mare avans înregistrat în rândul statelor membre UE.

Totodată, un lucru important de menționat este faptul că luna iunie este a doua lună consecutivă în care, în ritm anual, România este lider în UE la creşterea lucrărilor de construcţii.

Comparativ, în zona euro lucrările de construcţii au consemnat în iunie un declin anual de 5,9%, în timp ce în UE au înregistrat o scădere de 5,8%.

Țările cu cele mai mai creșteri în construcții

De asemenea, Eurostat mai subliniează faptul că că singurele state membre UE în care lucrările de construcţii au crescut în luna iunie a acestui an, comparativ cu luna iunie a anului trecut, sunt: România (6,9%), Germania (1,4%), Finlanda (1,2%) şi Olanda (0,8%).

De la o lună la alta, în iunie 2020, comparativ cu luna anterioară, lucrările de construcţii au crescut cu 4% în zona euro şi cu 2,9% în Uniunea Europeană, graţie faptului că în Franţa lucrările de construcţii au crescut cu 12%.

România se situează printre ţările unde lucrările de construcţii au scăzut, de la o lună la alta, cu un declin de 4,8%, alături de Slovenia (minus 7,1%), Suedia (minus 6,6%) şi Slovacia (minus 4,9%).

Spre deosebire de datele prezentate anterior de Institutul Naţional de Statistică (INS), potrivit cărora, în România, în luna iunie 2020, faţă de iunie 2019, volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut cu 8%, ca serie brută, respectiv cu 10,3%, ca serie ajustată.

De asemenea, raportat la perioada de referinţă iunie 2020 – mai 2020, statistica oficială arată că o creştere a volumului total al lucrărilor de construcţii, ca serie brută, cu 3,2%. Pe de altă parte, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, lucrările de construcţii au scăzut cu 4,8%

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *