Astăzi 19 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 13:14
Abonamente
 
 
 

Internațional 18 Septembrie 2015, ora 10:25

România participă la CUPA MONDIALĂ de rugby, cel ma important eveniment sportiv al anului

Marime Font

Cea mai importantă competiţie mondială din sportul cu balonul oval începe, la acest sfârşit de săptămână, în Anglia. 

România, calificată la Cupa Mondială, face parte din Grupa D, şi debutează împotriva naţionalei Franţei miercuri, 23 septembrie. În meciurile din grupă „Stejarii” mai luptă,  duminica, 27 septembrie, împotriva Irlandei. Marţi, 6 octombrie, Naţionala României are meci greu împotriva Canadei, iar duminica, 11 octombrie, joacă ultimul meci din grupe împotriva Italiei. Mihai Macovei, căpitanul naţionalei de rugby a României, spune că îşi doreşte două victorii la Cupa Mondială din Marea Britanie. „Mai este puţin şi începem marea aventură din Anglia, participarea la Cupa Mondială. La această ediţie ne dorim două victorii, cu echipele Canadei şi Italiei.”

În acest an, organizatorii Cupei Mondiale se aşteaptă să bată recordul de audienţă din 2011, când 4.2 miliarde de telespectatori au urmărit cele 48 de meciuri ale turneului final.''Stejarii'' au participat până acum la toate cele şapte ediţii ale Cupei Mondiale, cea din Anglia fiind ediţia cu numărul 8. Tricolorii s-au calificat direct la Cupa Mondială, după ce au terminat pe locul secund în Rugby Europe Championship, cu un total de 10 partide disputate, din care opt au fost victorii, un rezultat de egalitate şi o înfrângere. De altfel, rugbyul este singurul sport de echipă masculin din România care a participat la toate ediţiile mondialelor. Până acum cele trei mari forţe ale emisferei de sud au dominat întrecerea: Noua Zeelandă, Australia şi Africa de Sud au câştigat de câte doua ori trofeul Webb Ellis, care răsplăteşte campioana mondială. Anglia, în 2003, este singura ţară din emisfera de nord care a cucerit titlul mondial. 

Sursa: digi24.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

27 de ani

A mai trecut un an de la declararea independenței. Unii dintre noi au sărbătorit, au ţinut discursuri, au dansat, au mers la concerte. De parcă totul ar fi fost minunat. 27 de ani de dezamăgiri.

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md