Actualitate

România şi Republica Moldova vor organiza un forum economic cu reprezentanţi ai marilor companii

Potrivit moldstreet.com, la eveniment urmează să se deplaseze la Chişinău un grup important de reprezentanţi ai marilor companii prezente pe piaţa românescă şi cea a Uniunii Europene, stimulându-se astfel interesul investitorilor faţă de Republica Moldova, se arată într-un comunicat de presă.

Dănuţ Andruşcă, ministrul român al Economiei spune că Republica Moldova este o destinaţie plină de potenţial pentru investitorii români şi că din această toamnă se va vedea o intensificare a interesului investitorilor români pentru țara noastră.

La rândul său ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici a apreciat sprijinul părții române în vederea promovării produselor moldovenești pe piața europeană, prin intermediul marilor rețele comerciale.

Cei doi demnitari au stabilit şi organizarea celei de-a XI-a sesiuni a Comisiei mixte interguvernamentale de colaborare economică în perioada 11-12 octombrie 2018, la Chişinău.

De notat că subiectul principal al discuţiilor celor doi miniştri a fost procesul de privatizare al Vestmoldtransgaz, care se va finaliza săptămâna viitoare, dar şi acţiunile şi măsurile care pot fi întreprinse pentru consolidarea parteneriatului dintre România şi Republica Moldova din perspectivă economică.

Astfel, a fost reiterat interesul pentru cooperare în numeroase domenii, în mod special în cel energetic, pentru dezvoltarea suplimentară a relaţiilor comerciale şi economice dintre cele două state.

România este deja principalul partener comercial al Republicii Moldova, iar volumul comerţului exterior bilateral a înregistrat suma de un miliard de dolari, doar în primele şase luni ale anului 2018, potrivit datelor statistice româneşti şi 733 milioane de dolari, conform statisticilor moldoveneşti.

Sursa: moldstreet.com

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *