Bună Dimineața

Romania şi Rusia s-au luat de mână

Îi zic problemă pentru că prezenţa lor acolo a lăsat urme de sânge pe trotuarele din Marsilia. Microbiştii putinişti nu au făcut altceva decât să completeze imaginea de om sălbatic şi plin de ifose imperialiste a cetăţeanului rus. Desigur, nu trebuie să generalizăm, dar, vorba ţăranului nostru, o oaie murdară de balegă le murdăreşte şi pe celelalte curate. Nici microbiştii englezi sau francezi nu au fost uşă de biserică, dar ei nu au omorât pe nimeni. Scorul de 3:0 cu care galezii şi-au buimăcit aseară adversarii a fost o adevărată sărbătoare pentru fanii fotbalului. În primul rând, este unul din puţinele scoruri frumoase cu care se poate lăuda EURO 2016, că în rest vezi numai rezultate leşinate. În al doilea rând, poate fi interpretat ca răsplată pentru violenţele pe care le-au comis huliganii ruşi în Franţa. Şi în al treilea rând, a descurajat propaganda rusă pentru care orice competiţie sportivă a devenit un fel de repetare a Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

În Republica Moldova preferinţele sportive sunt împărţite la fel ca la alegeri. Unii ţin cu naţionala României, alţi cu naţionala Rusiei. În lipsa lor, urmărim evoluţia Ucrainei la europene. Dar iată că şi ea le ajunge din urmă pe cele două. La EURO 2016 i-a rămas să dispute astăzi un meci cu Polonia, care e mai mult o formalitate. După două înfrângeri cu 2:0 în faţa Irlandei de Nord şi a Germaniei ucrainenilor nu le-a rămas decât să marcheze un gol de onoare.

Odată ce ne-am lămurit cu echipele noastre, rămâne să ţinem pumnii cu naţionalele noastre de rezervă, care ne dezamăgesc mai rar: Germania, Italia, Spania…
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *