Editorial

Românii de hârtie

La un moment dat, fata îi spune băiatului: „Oi, Mișa, ia adeverințu zabîla”. La care Mișa răspunde: „Nicego, eti debili i bez adeverințî propusteat”.
Mi-am dat seama atunci că avem o mulțime de români de hârtie, cu pașaport românesc, inimă sovietică și stomac universal. Românii ăștia de hârtie sunt peste tot, prin universități, prin partide prosovietice, prin organizații de-ale Novorosiei, prin instituții de stat și spitale. Stau și mă întreb, cum e să deții pașaportul unei țări pe care o urăști? Nu te arde oare la inimă când îl ții în buzunar? Nu te vizitează oare Antonescu noaptea ca să-ți ceară socoteală? Presupun că nu, pentru că românii ăștia de hârtie au obrazul gros, mai gros decât cioricul de pe curul porcului. Nu au mustrări de conștiință pentru că nu există conștiință la ei, există doar oportunitate sovietică de a te folosi de toate libertățile europene, asta chiar dacă scuipi în Europa și tot urli în gura mare despre dezmățul și destrăbălarea de acolo. Și mă gândesc că acești români de hârtie ar fi putut să devină niște români normali, să cunoască măcar limba română și un pic de istorie. Însă nu, românii de hârtie în frunte cu un partid pseudosocialist visează jandarmi imaginari și până acum. Soldații ruși reali din stânga Nistrului nu-i deranjează, însă jandarmii imaginari români reprezintă un pericol pentru borșul din capul lor. Acești românofobi cu acte românești în regulă și-au tras și un slogan recent: „Moldova are viitor”. Însă sloganul nu este complet, ar trebui să sune așa: „Moldova are viitor, alături de România”. Cred că peste câțiva ani, toți pseudostataliștii ăștia vor primi pașapoarte românești, și vor înțelege poate care este viitorul Moldovei.

Singura problemă este că Unirea a fost compromisă. Și să nu credeți că a fost compromisă de Dodon, Voronin sau Rogozin. Ăștia papă lături populiste și nu pot lansa nimic altceva decât niște pârțuri pline de orgoliu. Unirea a fost compromisă de oportunioniștii de aici, de Mihai Ghimpu, de Dorin Chirtoacă, de tot PL-ul. Așa că Dodon ar trebui să le spună mulțumesc celor din PL, poate să le achite și niște bani, pentru că aceștia îi fac munca antiunionistă cu mult mai bine. Iar în țară apar tot mai mulți români de hârtie. E bine și așa, în momentul în care toți tovarășii de aici vor avea pașapoarte românești, Unirea se va înfăptui automat. Așa că înainte, tovarăși, mojno i bez adeverințî!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *