Social

Românii nu au uitat de basarabeni

Acesta este unul dintre rezultatele preliminare ale unui sondaj de opinie efectuat în România, în luna iunie, de către Centrul Român pentru Studii şi Strategii (CRSS). Datele cu privire la percepţia românilor asupra identităţii lingvistice, istorice, politice şi culturale a locuitorilor din R. Moldova au fost făcute publice ieri, la Chișinău.

În timp ce 55,2% din respondenţi consideră că politicienii din România ar trebui să trateze unirea ca prioritate, un procent mult mai ridicat dintre cei chestionaţi sunt de părere că locuitorii din dreapta Prutului sunt în primul rând români (67,8%), că limba vorbită de ei este româna (71,9 %) și că „Basarabia este pământ românesc” (84,9%).

Datele preliminare au fost prezentate în cadrul conferinţei-dezbatere cu tema „Reunirea celor două state germane – model de integrare euro-atlantică pentru R. Moldova, prin reunirea celor două state românești”.

Studiul a fost realizat în România, în perioada 7-23 iunie, pe un eşantion reprezentativ naţional de 1486 de persoane, cu o eroare tolerată de +/- 2,5%, la un nivel de încredere de 95%. Rezultatele finale ale cercetării vor fi făcute publice în luna septembrie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *