ROMÂNOFOBIE: Presa lui Dodon cenzurează știrile despre regretatul Paul Goma

publicat în Actualitate pe 26 Martie 2020, 13:00

Portalul unimedia.info controlat de președintelui Igor Dodon, au publicat o știre despre decesul lui Paul Goma, dar au scos orice referire la originea etnică a marelui scriitor. Pentru cei de acolo, Paul Goma este moldovean. După ce și-au dat seama că „forțează” notă chiar și pentru un portal deținut de un stalinist, Goma a devenit basarabean.

În timp ce toată presă românească a publicat informația și a specificat clar că Paul Goma era român. Dodoniștii de la unimedia.info l-au „făcut” moldovean, iar după ce și-au dat seama că au mers prea departe, au făcut un pas în urmă și l-au numit... basarabean.
De frica șefului cu viziuni staliniste sau din românofobie, „reporterii” de la unimedia au scos ORICE referire la originea etnică a marelui scriitor.

Amintim că Paul Goma s-a născut în Regatul României în anul 1935 și este unul dintre cei mai importanți disidenți anti-comuniști români. 

Paul Goma a locuit în exil la Paris după ce a criticat regimul din România și a simțit pe pielea sa disprețul total al comuniștilor față de lege și drepturile individului.

Unimedia: Paul Goma moldovean.
Paul Goma: Moldovenii sunt ROMÂNI, limba moldovenească este o INVENȚIE

Aducem un singur exemplu pentru a demonstra că portalul stalinist unimedia.info sau habar nu are cine este Paul Goma și a încercat să-i facă pe plac șefului său, sau ne crede pe toți proști.

În anul 1956 Paul Goma este „judecat” la rectoraul Universității unde își făcea studiile. Capetele de acuzare erau următoarele:

1. Paul Goma afirmase, la seminarul de marxism, că războiul declarat Finlandei în 1939 era - potrivit materialismului istoric - „război injust”, „de agresiune”.

2. Afirmase că „moldovenii” (RSSM) sunt români; că „limba moldovenească” este o invenție („Sovieticii le-au impus Basarabenilor o limbă care nu există), locuitorii vorbind limba română - care limbă (română) este de origine latină și nu o limbă slavă.

3. Pretinsese că colectivizarea agriculturii este o eroare economică.

4. Afirmase că trupele sovietice din România sunt trupe de ocupație.

Timpul.md