Fotbal

Românul Ciprian Marica a semnat un contract cu Steaua

Internaționalul român, care a evoluat ultima oară în Turcia, la Konyaspor, va purta tricoul cu numărul 9 și se va alătura vineri lotului condus de antrenorul Laurențiu Reghecampf, în cantonamentul din Turcia.

”Așa cum am anunțat în primele secunde ale anului, am ales echipa care m-a dorit cel mai mult, Steaua București. Am venit cu inima deschisă, voi da toată energia mea pentru a câștiga toate trofeele puse în joc și pentru a duce echipa în UEFA Champions League. Vin în Romania pentru România! Le mulțumesc antrenorului, conducerii executive și patronului pentru insistența cu care m-au dorit la echipă și le mulțumesc și celor din mass-media pentru interesul pe care mi l-au arătat. Nu a fost nici un mister, negocierile le-au purtat reprezentanții mei, spun asta pentru cei care m-au așteptat în diferite locații. Sper să avem o colaborare foarte bună și sper că vom face performanțe pentru România!”, a declarat Marica.

Ciprian Andrei Marica, născut pe 2 octombrie 1985, în București, care a început fotbalul la Dinamo, iar în ianuarie 2004 s-a transferat la Șahtior Donețk, unde a evoluat sub comanda antrenorului Mircea Lucescu până în vara lui 2007, când a fost vândut la VfB Stuttgart. A petrecut patru ani la echipa șvabă, iar în 2011 s-a transferat la Schalke 04, unde a jucat până în 2013, când a semnat pe un sezon cu Getafe CF.

Între iulie 2014 și octombrie 2015 a avut un angajament cu Konyaspor, dar a evoluat destul de puțin, din cauza problemelor medicale.

În prima liga din Ucraina a jucat de 50 de ori și a marcat 12 goluri, în Bundesliga a adunat 125 de partide și 24 de goluri, în timp ce în Primera Division a marcat de 6 ori în 27 de partide. De asemenea, are 31 de partide și 7 goluri în Champions League, 43 de partide și 10 goluri în Cupa UEFA/Europa League.

Are în palmares două titluri de campion al României și o Cupa a României, cu Dinamo, precum și două titluri de campion al Ucrainei, o Cupă a Ucrainei și o Supercupă a Ucrainei cu Șahtior.

La națională, Marica a strâns 70 de meciuri oficiale și a marcat 25 de goluri.

Marica este al cincilea dinamovist care ajunge la Steaua în ultimii ani, după Adrian Cristea, George Țucudean, Srgian Luchin și Gabriel Tamaș.

Finanțatorul Stelei, Gigi Becali, a oferit în aceste zile detalii despre contractul cu Marica. "N-a vrut salariu. Mi-a zis să-i dau salariul mediu pe economie. Noi îl revitalizăm pe el, ne folosim și noi de el, și îi dăm doar prima de calificare în Liga Campionilor, un milion de euro. Eu am vrut să-i dau măcar 20.000 de euro pe lună, nu a vrut. Marica mi-a zis: ŤNea Gigi, eu am 60.000 de euro pe lună numai din chirii, ce să fac cu 20.000? Eu, dacă vin, vin să mă relansez la Campionatul European, vin să iau o primă mare pentru Liga Campionilor, vin să mai joc trei ani, vin să mă retransfer la o echipă în Europa, pe 2-3 milioane de euroť. Semnarea este pe un an de zile, dar pleacă atunci când vrea el, la orice oră vrea el. Dacă el vrea peste o luna să plece, poate să plece. Dacă vrea peste două săptămâni, din cantonamentul din Turcia, să plece, bine, mă, pleacă! Poate zice că l-a enervat Reghe, ce știu eu?", a explicat Becali la postul Digi Sport.

Marica este al patrulea transfer perfectat de Steaua în această iarnă, după Mihai Pintilii, Alex Bourceanu și sârbul Marko Momcilovic. 

Sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *