Actualitate

Romnia si Rusia, cu ochii pe Chisinau

Ministerul rus de Externe a difuzat un comunicat de presa in care spune ca expertii rusi considera ca in RM se doreste organizarea „revolutiei portocalii” cu implicarea fortelor din exterior.

Tot ei considera ca in organizarea protestelor din Chisinau s-au implicat serviciile secrete americane, care „incearca sa organizeze periodic proteste de masa in tarile ex-sovietice, care mai apoi se transforma fie in „revolutia rozelor”, fie in „revolutia portocalie”. Portivit politologilor rusi, scrie in comunicat, in protestele de la Chisinau se atesta si „o amprenta romaneasca”. Mai mult decat atat, MAE al Rusiei considera ca aceasta actiune a fost finanatata de Romania. In acest context, oficialii de la Moscova afirma ca in situatia creata conducerea de la Tiraspol nu va negocia cu nationalistii romani.

Totodata, intr-un alt comunicat de presa, Ministerul Afacerilor de Externe al Romaniei respinge orice atitudine provocatoare la adresa Romaniei. MAE este ingrijorat de situatia creata la Chisinau si spune ca isi va exprima un punct de vedere dupa ce va analiza evenemintele petrecute la Chisinau.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *