Ultima oră

Ronnie O’Sullivan a profitat de căderea lui Murphy şi se îndreaptă spre semifinalele Mondialului

*Barry Hawkins, care îl conduce pe Dominic Dale cu 11-5, şi Mark Selby, care are 12-4 cu Alan McManus, sunt ca şi calificaţi în semifinale.

După ce Shaun Murphy s-a distanţat la 2-0 şi era în pole-position pentru a face 3-0 în meciul cu Ronnie O’Sullivan, campionul mondial al ultimelor două ediţii ale turneului de la Crucible părea că are probleme mari. Ronnie nu reuşise încă o lovitură de distanţă, iar loviturile de siguranţă păreau mai mult invitaţii pentru Murphy să introducă bile în buzunar. Însă după ce Murphy a ratat bila maro, care i-ar fi adus o diferenţă de trei jocuri, O’Sullivan a reintrat imediat în joc. Şedinţele cu psihologul Steve Peters s-au văzut imediat în jocul englezului, care a început să evolueze fără cusur, iar cu break-uri de 94 şi 136 de puncte a făcut 6-2, un avantaj categoric, care îi permite lui Ronnie să viseze la a patra semifinală consecutivă la Crucible, şi şansa de a-şi mări, totodată, seria de victorii consecutive la Campionatul Mondial la 13. Învingătorul meciului dintre O’Sullivan şi Murphy va juca, cel mai probabil în semifinale, cu Barry Hawkins, care conduce cu 11-5 în sfertul cu Dominic Dale.
 
Trump îl domină pe Robertson

Dacă Ronnie a avut emoţii în startul partidei cu campionul mondial din 2005, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre Mark Selby. Englezul, care a trecut în primele două tururi de Michael White (10-9) şi de Ali Carter (13-9), a dominat categoric jocul cu Alan McManus, după un start bun al scoţianului. Semifinalist la Crucible în 1992 şi 1993, McManus a condus cu 3-2, însă nu a reuşit să câştige decât un frame din următoarele 10, pentru ca Selby să aibă nevoie de un singur frame câştigat pentru a merge în semifinale în sesiunea care începe miercuri la 12:00. În semifinale, Selby va juca împotriva câştigătorului din meciul Judd Trump – Neil Robertson.

Un meci extrem de spectaculos, între doi dintre cei mai în formă jucători ai momentului. Chiar dacă Trump a avut emoţii mari în prima rundă, când a dispus de Tom Ford cu 10-8, după un meci în care a evoluat slab, englezul s-a repliat şi a reuşit să joace cel mai bun snooker de la această ediţie a Mondialului în sfertul de finală contra lui Robertson. După prima sesiune, Trump conduce cu 6-2, în urma unor break-uri de 63, 60, 107 şi 117 puncte, semn clar că a reuşit să-şi construiască jocul excelent. În schimb, Robertson, favorit numărul 2, a părut deconcentrat, ratând cu seninătate câteva bile relativ uşoare.

prosport.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *