Politică

Rosca a tradat idealul national si doctrina crestin-democrata

Un grup de membri ai PPCD in frunte cu Nicolae Barladeanu, vicepresedinte al raionului Causeni si vicepresedinte al filialei raionale PPCD, a parasit formatiunea anuntand ca adera la Partidul Social-Democrat.

„Apreciind situatia politica care s-a stabilit astazi in R. Moldova, la fel si raportul de forte politice care s-a constituit dupa fraudarea si falsificarea rezultatelor alegerilor parlamentare din 5 aprilie, eu, Nicolae Barladeanu, vicepresedintele raionului Causeni, impreuna cu un grup de membri de rand ai PPCD, oameni care mai mult de 20 de ani am fost si am luptat pe baricade cu puterea comunista, am decis ca nu avem dreptul cetatenesc si moral sa fim complici la „inaugurarea” si instaurarea pe 29 iulie 2009 a unui proiect politic de perpetuare a guvernarii comuniste, elaborat de forte straine, ostile R. Moldova si constituit astazi de cele mai odioase personaje politice din tara – clanul Voronin-Diacov-Lupu”. Declaratia a fost facuta ieri, in cadrul unei conferinte de presa organizata la Chisinau.

Barladeanu a spus ca nu mai doreste sa fie alaturi de Iurie Rosca si alti lideri PPCD, care au tradat idealul national, statutul, programul si doctrina partidului. Fost participant la razboiul pentru independenta din anul 1992, cavaler al Ordinului „Stefan cel Mare”, Barladeanu a spus ca dupa 4 aprilie 2005 conducerea PPCD s-a ocupat mai mult de confortul personal decat de imaginea formatiunii, iar faptul ca PPCD n-a trecut pragul electoral la alegerile din 5 aprilie a.c. se „datoreaza” tradarii lui Rosca. „Ne este rusine sa umblam acum pe la casele oamenilor ca sa-i mai indemnam sa voteze pentru cel care s-a luat la brat cu comunistii”, ne-a mai spus Nicolae Barladeanu.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *