Politică

Rosca ne ameninta cu judecata

La 6 noiembrie TIMPUL a publicat investigatia „Director de scoala, ca recompensa politica?”, prin care atentiona asupra faptului ca, in ultimii ani, in foarte multe scoli si licee, functia de director a devenit o recompensa politica pentru cei care au servit credincios PCRM. In material se facea referire la un episod care a avut loc in cancelaria Liceului teoretic „V. Iovita” din Cocieri, r-l Dubasari. Intr-o zi, in pauza mare, aici a venit deputata comunista Raisa Spinovschi si a facut agitatie politica in favoarea partidului sau. De fapt, nu avea dreptul sa o faca.

In urma publicarii investigatiei, directoarea Tatiana Rosca ne-a trimis la redactie o scrisoare prin fax prin care ne solicita „scuze publice si anularea articolului”. Scrisoarea este semnata de „Colectivul liceului teoretic „V. Iovita” din Cocieri, r-l Dubasari”, dar nu contine niciun nume. Epistola este scrisa pe un ton amenintator si ne previne ca, in caz contrar, vom fi atacati in judecata „pentru a scoate pata neagra a intregului colectiv” al liceului.

Nu cunoastem care anume „colectiv” ne-a scris la redactie, intrucat mai multi profesori cu care am dialogat au spus ca n-au auzit si nici n-au semnat aceasta epistola. Am aflat doar ca directoarea T. Rosca, la cateva zile de la publicarea materialului, i-a adunat pe toti profesorii si i-a intrebat cine si-a permis sa ne ofere informatii. Evident ca au inceput aratatul cu degetul si presiunile pentru ca oamenii sa-si recunoasca „vina”. In scrisoare, Rosca neaga informatia potrivit careia deputata comunista Raisa Spinovschi ar fi declarat in pauza mare ca „premierul Filat nu vrea sa majoreze salariile”, dar nu spune o vorba ce cauta parlamentara in cancelarie si cum a fost prezentata colectivului. De asemenea, doamna Rosca ne informeaza ca in colectiv „domina o atmosfera colegiala si binevoitoare” si ca nu este adevarat faptul ca ar fi probleme cu numirea dumisale in functie.

In ceea ce tine de atmosfera din colectiv, vom mentiona ca am fost contactati nu numai de profesorii dar si de elevii de la liceu care spun ca dna directoare preseaza cadrele didactice sa semneze o plangere impotriva ziarului TIMPUL, „bagand frica in ei prin diferite metode neortodoxe”. „In general este o isterie intreaga si o buimaceala de nedescris”, se spune intr-o scrisoare a unui elev din Cocieri. Cat priveste legalitatea detinerii postului de director de catre Tatiana Rosca, vom mentiona ca, la 22 august 2008, ex-ministra Larisa Savga, intr-o scrisoare adresata colectivului, mentiona: „Concursul de numire s-a desfasurat cu abateri de la legislatia in vigoare” din care cauza a fost anulat. La fel a fost anulata si decizia ministerului de numire temporara a dnei Rosca in functia de interimara pana la organizarea noului concurs.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *