Astăzi 22 Ianuarie 2020, Miercuri - Ultima actualizare la ora 17:58
Abonamente

Femeia 22 Octombrie 2010, ora 10:45    Din editia print

Roxana: „Sarcina nu este o boală care să ne ţintuiască la pat”

Marime Font
Imagini: 2

Roxana este o interpretă îndrăgită în R. Moldova. Când am discutat cu ea, acum o săptămână, era însărcinată în ultima lună. Fiind mamă a unui băiat de zece ani, de această dată ea aşteptă o fetiţă. Deşi poate naşte în orice clipă, Roxana nu se astâmpără. Cu o lună în urmă, a lansat o nouă melodie, a participat la mai multe concerte. Publicul a rămas încântat. Iar în curând, pe străzi va apărea reclamă socială anti-fumat, ale cărei protagoniste vor fi Roxana şi micuţa din burta ei.

- Dragă Roxana, în activitatea oricărei artiste, chiar şi atunci când este vorba de celebrităţi cu renume mondial, survine, într-un anume moment, aşa-zisa „pauză a maternităţii”. Tu cum treci prin această situaţie frumoasă, dar foarte specială?
- Iniţial, am crezut că nu voi reuşi să lucrez în timpul sarcinii, dar, văzând că mă simt bine, nu am putut sta pe loc. Căci, dacă totul decurge bine, sarcina nu este o boală care să ne ţintuiască la pat. Astfel că lucrez la al doilea CD. Mi-au mai rămas de imprimat două piese, dar le-am lăsat pentru perioada de după naştere. De fapt, am imprimat o piesă, dar, graţie sarcinii, mi s-a schimbat timbrul vocii. Când au ascultat-o cei de acasă, nu m-au recunoscut şi m-au întrebat cine cântă… Am înţeles că trebuie să iau o pauză. Recent, am renunţat şi la concerte - la ultimul spectacol, am îngheţat binişor. Atunci mi-am zis că e timpul să mă potolesc acasă.

- Cea mai proaspătă piesă a ta, „Rendez-vous”, este în topurile multor posturi de radio autohtone. Care crezi că e motivul succesului?
- Deşi sunt foarte exigentă cu mine însămi, sunt mulţumită de felul în care a ieşit piesa. Motivul succesului sunt oamenii cu care am colaborat la realizarea acestui cântec. Textul mi l-a făcut Lyrics Daniel, un textier francez, care a scris pentru mai multe staruri internaţionale. Nu ne-am văzut niciodată, am comunicat cu el doar pe Internet. Iar compozitorul piesei este un moldovean talentat, Adrian, care anterior a scris pentru vedete ca Irina Alegrova şi Mihai Trăistariu. „Rendez-vous” a fost mixată şi masterizată la studioul lui Sergiu Musteaţă, în colaborare cu Studioul „Sterling Sound” din SUA. Nu exclud ca această piesă să fie lansată şi în România.

Loading...


- Dacă nu te supără întrebarea, se poate trăi din muzică?
- Eu încă nu reuşesc să fac bani din muzică - deocamdată, mai mult am investit în ea, decât am obţinut. Aranjamentele, versurile sunt foarte scumpe. Concertele se plătesc prost de tot. Uneori, îmi vine să abandonez totul, dar tocmai atunci apare cineva cu o piesă la care, ascultând-o, nu mai pot renunţa. E o plăcere sufletească enormă atunci când realizezi ceva. În acele momente, nici nu te gândeşti la bani. Arta cere multe sacrificii. Din păcate, banii investiţi de mine în muzică nu sunt recuperaţi. Dacă n-aş avea o mică afacere, cred că nu aş fi rezistat în showbiz.

- În lumea artistică există multe bârfe, pizmă. Cum le faci faţă?
- Artiştii, ca şi oamenii, sunt diferiţi. La început, când apăream doar sporadic în concerte, mi se părea că toţi sunt buni, îţi doresc binele. Când m-am „învechit” un pic în breaslă, mi-am dat seama că nu e chiar totul în roz. Un lucru, însă, m-a uimit - cu cât e mai talentat artistul, cu atât e mai uşor de colaborat cu el. Un exemplu bun în acest sens este Geta Burlacu. Recent, mi-a dăruit o piesă foarte bună. Am rămas plăcut surprinsă, căci ar fi putut să o interpreteze ea. Totuşi, mi-a dăruit-o mie… Au fost tot felul de bârfe şi când am interpretat o piesă în duet cu Ion Suruceanu. Pur şi simplu, când a apărut piesa respectivă, ne-am gândit că ar fi minunat dacă ar fi interpretată în duet. Aveam nevoie de un artist talentat, dar care să corespundă şi fizic. Eu sunt înaltă şi, evident, nu puteam apărea în videoclip cu cineva mai scund ca mine. I-am propus lui Ion Suruceanu. A ascultat piesa, i-a plăcut şi a acceptat.

- Acum e la modă ca interpretul să-şi cânte propriile piese. Nu încerci să scrii?
- Tot românul e poet, se zice. Şi eu am avut astfel de încercări, pe când studiam la Colegiul „Ştefan Neaga”. Le ţin într-un caiet - poate, cândva, voi reveni la acele versuri. Deocamdată, însă, îi las pe textieri şi pe compozitori să-şi facă lucrul lor, iar eu mi-l fac pe al meu. Când am avut nevoie de o piesă orientală, m-am adresat lui Oleg Baraliuc pentru muzică. Iar textul l-a făcut Ianoş Ţurcanu. Mi-a făcut vreo zece variante de text până am găsit-o pe cea care să-mi placă fără rezerve.

- Într-un interviu, ai spus că te regăseşti în piesele tale. Toate piesele reprezintă crâmpeie din viaţa ta?
- Am foarte multe cântece de dragoste, de despărţire. Evident - şi asta din fericire pentru mine -, nu toate sunt propriile poveşti. Dar ascultătorii se regăsesc în ele, fiindcă oricine a trăit în viaţă o mare dragoste sau o mare deziluzie. Îmi place mult una dintre melodiile mele, „Fiecare ceas”, care e despre despărţire, dezamăgire. Deşi nu e propria mea poveste, de fiecare dată când o interpretez îmi dau lacrimile.

- Ce planuri ai după ce se naşte copilul?
- Înainte de toate, trebuie să finisez câteva piese. Pregătesc o surpriză pentru cei care mă ascultă - un vals pe ritmurile căruia o să danseze mulţi miri la nunta lor…

- Ai un băiat superb, de zece ani. Ce crede el despre faptul că maică-sa e artistă? Şi cum a reacţionat când a aflat că familia voastră va fi vizitată de barză?
- Familia mă susţine în toate. Iar fiul meu este prima persoană care îmi ascultă piesele. Credeţi-mă, este cel mai sincer şi mai dur critic… Cu toate că îşi dorea un frăţior, s-a împăcat cu gândul că va avea o surioară. De când sunt gravidă, s-a schimbat radical. A început să mă ajute în gospodărie, deşi înainte nu făcea acest lucru.

- Cum s-a ajuns la situaţia să fii protagonista unei campanii sociale anti-fumat?
- Cred că autorii proiectului au avut nevoie mai mult de burta mea, decât de mine (râde). Pe panourile publicitare nu se va vedea faţa mea, ci doar burta spre care pluteşte fumul de ţigară. Copilul se străvede prin piele, inspiră fumul şi-l dă afară prin buric. Până la urmă, fiecare îşi trăieşte viaţa cum îi place. Dar când văd femei gravide fumând, mă tem pentru sănătatea copiilor lor, care încă nu s-au născut.

- Cum îţi imaginezi că va fi fetiţa ta?
- Nu-mi imaginez, fiindcă am văzut-o deja. Datorită tehnologiilor 3D, am văzut-o exact aşa cum e, până în cele mai mici detalii. Imaginea era atât de reală, de parcă ar fi fost o cameră video în burta mea. Când o priveam, stătea cu mânuţa sub barbă. Se mişca. Îi ştiu lungimea corpului, greutatea. E leit taică-său. Soţul nu m-a crezut şi a doua oară a mers şi el cu mine la ecografie. Când a văzut-o, a rămas fără grai. I-am spus şi mamei mele, dar tot nu m-a crezut… Mă rog să fie totul bine şi, dacă prima dată am născut prin cezariană, acum sper s-o fac pe cale naturală.

- Îţi mulţumesc pentru timpul acordat şi îţi doresc naştere uşoară.  

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
Loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 17:58

ULTIMA ORĂ /// PSRM vrea să modifice Constituția ca Dodon să poată numi judecătorii direct. Proiectul a fost AVIZAT de Guvernul Chicu

ULTIMA ORĂ /// PSRM vrea să modifice Constituția ca Dodon să poată numi judecătorii direct. Proiectul a fost AVIZAT de Guvernul Chicu

Guvernul a avizat proiectul de lege privind modificarea Constituției. Inițiativa propune schimbarea modului de numire în funcție a judecătorilor și reglementează activitatea Consiliului Superior al Magistraturii, informează Radio Chișinău.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 17:38

Mircea V.Ciobanu scrie pe ogoarele like-urilor, ia atitudine, dă cu tifla în după amiaza zilei de ieri, într-un manual de limbă și literatură română pentru clasele primare. MVC acuză manualul, grosso modo, de moldovenism. Prea mulți autori moldoveni, zice MVC. Concluzia...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 17:31

15 martie 2020 /// Medicul Ștefan Gațcan este candidatul desemnat de PSRM pentru funcția de deputat în circumscripția uninominală nr. 38, Hâncești

15 martie 2020 /// Medicul Ștefan Gațcan este candidatul desemnat de PSRM pentru funcția de deputat în circumscripția uninominală nr. 38, Hâncești

Grupul său de inițiativă a fost înregistrat la 19 ianuarie și este format din 20 de persoane, care trebuie să colecteze semnăturile necesare până la 13 februarie.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 16:33

FRANȚA: Biserica Catolică elimină „MAMA” și „TATA” de pe certificatele de botez pentru a se adapta „situațiilor noi”

FRANȚA: Biserica Catolică elimină „MAMA” și „TATA” de pe certificatele de botez pentru a se adapta „situațiilor noi”

Biserica Romano Catolică elimină mențiunile despre „mama” și „tata” de pe certificatele de botez, informează Lefigaro. Mai mult, pe acte nu vor apărea nici termenii de „fiu” și „fiică”. Conform sursei citate, decizia Bisericii Romano...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 15:37

PG: Veaceslav Platon nu va fi întors Ucrainei şi nu va fi extrădat Rusiei

PG: Veaceslav Platon nu va fi întors Ucrainei şi nu va fi extrădat Rusiei

Procuratura Generală a Republicii Moldova a comunicat autorităților din Ucraina și Federația Rusă despre imposibilitatea satisfacerii solicitării de întoarcere a inculpatului Veaceslav Platon pe teritoriul Ucrainei și, respectiv, de extrădare a numitului către Rusia, transmite...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 15:06

Planul unioniștilor pentru ziua de 24 ianuarie. Evenimentele dedicate celebrării a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române

Planul unioniștilor pentru ziua de 24 ianuarie. Evenimentele dedicate celebrării a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române

Celebrarea a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române va aduna la Iași unioniștii din România și Republica Moldova. Aceștia vor organiza un Marș al Unioniștilor, marcat de momente de reculegere în memoria artizanilor Unirii Principatelor și coregrafice, printre care...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 15:06

HOROSCOP 2020. 5 zodii își dau restart la viață

HOROSCOP 2020. 5 zodii își dau restart la viață

Pentru anul 2020, astrologii anunţă a fi un an prosper pentru cinci native din zodiac. Atât pe plan sentimental, cât şi pe plan social şi profesional. Însă, chinionul stă departe şi de alţi nativi din zodiac. Printre cele mai norocoase semne zodiacale, în anul...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 14:52

“DFM” îl acuză pe premierul Ion Chicu de hărțuire a mediului de afaceri

“DFM” îl acuză pe premierul Ion Chicu de hărțuire a mediului de afaceri

Compania „DFM” SRL a transmis o scrisoare adresată prim-ministrului Ion Chicu în care și-a exprimat indignarea în legătură cu declarațiile premierului privind intențiile autorităților de a contribui la încheierea activității „DFM” SRL, cel mai...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 14:38

Batrîncea a depus o PLÂNGERE penală pentru a verifica DE CE AU a fost pornit un dosar penal împotriva PSRM pentru finanțare ilegală

Batrîncea a depus o PLÂNGERE penală pentru a verifica DE CE AU a fost pornit un dosar penal împotriva PSRM pentru finanțare ilegală

PSRM va depune o plângere penală pentru a verifica modul în care a fos pornit dosarul cu privire la finanțarea partidului. Secretarul executiv al Partidului Socialiștilor, Vlad Batrîncea, a afirmat, în cadrul unei conferințe de presă, că dosarul este unul comandat,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 14:24

Victor Chironda „caută” angajați primărie: „Salarii mici. Mult de lucru. Însă asta e temporar. Până FACEM ordine”

Victor Chironda „caută” angajați primărie: „Salarii mici. Mult de lucru. Însă asta e temporar. Până FACEM ordine”

Victor Chironda are nevoie de angajati. Acesta anunta concursuri pentru suplinirea functiilor vacante la Directia Arhitectura, Urbanism, Relatii Funciare si Cadastru.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 14:22

Vor fi majorate cotele de export în UE pentru strugurii de masă, prunele şi cireşele din R. Moldova

Vor fi majorate cotele de export în UE pentru strugurii de masă, prunele şi cireşele din R. Moldova

Agricultorii din R. Moldova vor putea exporta în UE cantități mai mari de struguri, prune și cireșe, fără a achita taxele vamale. Comisia parlamentară politică externă și integrare europeană a aprobat miercuri, 22 ianuarie, avizul consultativ privind inițierea negocierilor și...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 13:56

Curtea Constituțională a decis că alegerea lui Teodor Meleșcanu la șefia Senatului este neconstituțională / Meleșcanu urmează să fie revocat din funcție

Curtea Constituțională a decis că alegerea lui Teodor Meleșcanu la șefia Senatului este neconstituțională / Meleșcanu urmează să fie revocat din funcție

Curtea Constituţională a României a admis, miercuri, sesizarea referitoare la alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului, stabilind că este neconstituţională, au declarat, pentru G4Media.ro, surse din CCR.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 13:53

După Olesea Stamate, Vlad Țurcanu și Dorin Chirtoacă CANDIDEAZĂ pentru funcția de deputat din circumscripția Hîncești / 15 martie 2020

După Olesea Stamate, Vlad Țurcanu și Dorin Chirtoacă CANDIDEAZĂ pentru funcția de deputat din circumscripția Hîncești / 15 martie 2020

Liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, este candidatul înaintat de formațiunea Mișcării Politice „UNIREA” la funcția de deputat pentru alegerile parlamentare noi din circumscripția Hâncești.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 13:18

Pește inclus în Cartea Roșie, vândut la PIAȚA CENTRALĂ cu 30 de lei

Pește inclus în Cartea Roșie, vândut la PIAȚA CENTRALĂ cu 30 de lei

În urma autosesizării privitor la materialul apărut în sursele mass-media despre comercializarea resurselor piscicole incluse în Cartea Roşie a R Moldova, în temeiul art.440 alin.(3), Cod contravențional al R Moldova, la 21.01.2020 Inspecția pentru Protecția Mediului...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 12:51

APROAPE DE TRAGEDIE! 5 ELEVI, intoxicați la Colegiu Tehnologic

APROAPE DE TRAGEDIE! 5 ELEVI, intoxicați la Colegiu Tehnologic

Cinci elevi de la Colegiu Tehnologic din Capitală, au fost aduşi noaptea trecută la Institutul Mamei şi a Copilului, după ce s-ar fi intoxicat cu vapori de vopsea.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 12:44

Ekaterini Sakellaropoulou, prima femeie aleasă în funcţia de preşedinte al Greciei

Ekaterini Sakellaropoulou, prima femeie aleasă în funcţia de preşedinte al Greciei

 Parlamentul de la Atena a ales-o miercuri pe Ekaterini Sakellaropoulou în funcţia de preşedinte al Greciei, prima femeie care ocupă acest post în istoria ţării, transmite AFP.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 12:30

FOTO// Apartament cuprins de flăcări, în Chișinau.Trei MINORI, în periol!

FOTO// Apartament cuprins de flăcări, în Chișinau.Trei MINORI, în periol!

În dimineața zilei de 22 ianuarie un incendiu a izbucnit într-un bloc locativ cu cinci nivele de pe strada Sarmezegetuza 1 din municipiul Chișinău. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 06:16. Potrivit datelor înregistrate, un apartament cu 2 camere de la...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 12:06

Yardsale "Ticket to love"

Yardsale "Ticket to love"

Reușiți să prindeți TICKET TO LOVE și să călătoriți cu locomotiva care vă duce spre dragoste! Pe data de 9 februarie, de pe peronul Gării Feroviare pornește locomotiva iubirii YARDSALE care ține drumul spre primăvară! În timp ce trenul așteaptă la peron, împreuna...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 10:37

Igor Dodon și zecile de întâlniri de la Moscova au SCUMPIT GAZUL /// În 2019 am plătit MAI MULT decât 2016 / Cum a evoluat prețul la gaz în ultimii ani

Igor Dodon și zecile de întâlniri de la Moscova au SCUMPIT GAZUL /// În 2019 am plătit MAI MULT decât 2016 / Cum a evoluat prețul la gaz în ultimii ani

Moldoga Gaz a publicat pe site-ul său prețul gazelor naturale procurate pentru perioada 2015 - 2019. 

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 22 Ianuarie 2020, ora: 10:32

La cererea lui Ion Ceban, șefa Direcției generale educație și-a dat demisia. Împreună cu Rodica Guțu, primarul i-a concediat și pe cei doi șefi adjuncți ai Direcției. Cine vine în locul lor

La cererea lui Ion Ceban, șefa Direcției generale educație și-a dat demisia. Împreună cu Rodica Guțu, primarul i-a concediat și pe cei doi șefi adjuncți ai Direcției. Cine vine în locul lor

Sefa Directiei generale educatie, tineret si sport, Rodica Gutu si-a depus demisia, iar ieri Ion Ceban i-a semnat cererea de plecare din functie, informează protv.md

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 22 Ianuarie 2020, ora: 10:29

DIN BANI EUROPENI /// Un sistem informațional de monitorizare a consumului de energie va fi lansat în Chişinău

DIN BANI EUROPENI /// Un sistem informațional de monitorizare a consumului de energie va fi lansat în Chişinău

Un sistem informaţional de monitorizare a consumului de energie în clădirile publice – EMIS - va fi lansat în Chişinău. Sistemul va fi dezvoltat cu suportul PNUD Moldova în cadrul Proiectului „Oraşe verzi durabile pentru Moldova", finanţat de Facilitatea...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 10:11

OPINIE /// Procurorul Viorel Morari ar fi persecutat de Președinte (Emerging Europe)

OPINIE /// Procurorul Viorel Morari ar fi persecutat de Președinte (Emerging Europe)

Situația privind arestarea șefului Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, este calificată de unele surse media din Vest drept „răfuială” a președintelui socialist Igor Dodon. Și asta pentru că liderul informal al Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), aflat la...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 09:43

VIDEO/ Pamela Anderson s-a căsătorit a cincea oară

VIDEO/ Pamela Anderson s-a căsătorit a cincea oară

Soțul său este regizorul Jon Peters, cel care a produs filmele ”Superman”, „Flashdance” şi „A Star Is Born”. Pamela Anderson, în vârstă de 52 de ani, și-a unit destinul cu Jon Peters, în vârstă de 74 de ani, în cadrul unei...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 09:39

Președintele Serbiei s-a săturat să primească lecții privind relațiile apropiate cu Rusia și China: „Îi spun mereu lui Putin că obiectivul nostru e aderarea la UE”

Președintele Serbiei s-a săturat să primească lecții privind relațiile apropiate cu Rusia și China: „Îi spun mereu lui Putin că obiectivul nostru e aderarea la UE”

Președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, spune că este sătul să primească lecții de la liderii europeni privind relațiile strânse pe care le are cu Rusia și China, insistând că Belgradul rămâne fidel dorinței de aderare la Uniunea Europeană, în ciuda...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 09:33

22 ianuarie, ora 13:00 / Ședință de Guvern - Care este ORDINEA de zi

22 ianuarie, ora 13:00 / Ședință de Guvern - Care este ORDINEA de zi

Prim-ministrul Ion Chicu va prezida astăzi, 22 ianuarie, începând cu ora 15.00, şedinţa Cabinetului de miniştri.

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)