Moldova

Rugbiştii de la UTM au mai obţinut două trofee în Polonia

Clubul moldovean, care în această deplasare a fost însoţit de reporterul cotidianului TIMPUL, din cauza câtorva indisponibilităţi, a delegat un lot restrâns de jucători, dar a reuşit să angreneze în concurs două formaţii.

În competiţie s-au încadrat şase echipe, principalii favoriţi fiind consideraţi primele două selecţionate ale Poloniei şi cele două echipe chişinăuiene, antrenate de Alexandru Zbârnea.

Probabil din cauza surmenajului acumulat pe durata călătoriei de peste 1500 km cu microbuzul, jucătorii moldoveni au avut un debut mai puţin reuşit în prima jumătate a turneului, suferind înfrângeri în primele meciuri disputate. UTM-2 a pierdut (0-24) în faţa lotului de bază a Poloniei, iar lotul de bază al moldovenilor a disputat un meci mult mai dramatic cu formaţia secundă a selecţionatei Poloniei. După ce au învins în prima repriză cu 7-5, în mitanul secund, „studenţii” chişinăuieni au jucat mai slab şi au pierdut cu scorul general de 12-19.

În continuare, în etapa inaugurală a turneului au fost consemnate rezultatele: UTM-2 – Centrum 12-12, UTM-1 – Pomorze 29-0, Polonia-1 – Centrum 19-19 şi Polonia B – Pomorze 29-0. Astfel, prima echipă a Universităţii Tehnice a ocupat locul secund în grupa B, iar lotul secund al moldovenilor s-a clasat pe locul trei în topul seriei A.

A urmat o pauză de reabilitare în timpul căreia, discipolii lui Alexandru Zbârnea şi-au strâns rândurile şi au decis să pună serios osul la bătaie, pentru a cuceri trofeul principal. Zis şi făcut. În semifinale, UTM-1 destramă cea mai puternică selecţionată a Poloniei cu scorul de 36-7 (la pauză, 17-0), iar Polonia-2 a devansat-o pe Centrum cu 29-0 (17-0).

Cele mai captivante au fost partidele de clasament. În meciul pentru locul cinci, deja cu forţele epuizate aproape totalmente, UTM-2 a fost învinsă de Pomorze – 12-26 (0-12). Finala mică a opus două echipe locale. Polonia A a jucat cu Centrum şi a repurtat victorie cu 21-14 (21-7).

Finis coronat opus, spune un dicton latin. Meciul decisiv al turneului din Lodz a fost şi cel mai atractiv pentru numeroşii spectatori din tribune. Rugbiştii primei echipe UTM s-au confruntat cu selecţionata B a Poloniei, întărită calitativ cu jucători de calibru din lotul de bază. Minute bune, componenţii celor două echipe nu puteau ajunge la porţile adverse, însă, la mijlocul primei părţi, moldovenii reuşesc un eseu aducând echipa în avantaj (0-5). Din acel moment, centralul polonez a început să-şi avantajeze conaţionalii, însă defensiva chişinăuienilor a evoluat perfect. Mai mult, în mitanul secund, UTM a mai înscris un eseu, însoţit de o transformare reuşită a loviturii de pedeapsă şi a învins cu 12-0.

Astfel chişinăuienii de la UTM i-au mai „destrămat” odată pe polonezi la ei acasă, şi au obţinut trofeul principal. Potrivit deciziei organizatorilor, cupa pentru cel mai bun jucător al turneului a revenit de asemenea unui rugbist moldovean. Ion Copâtov a fost fericitul câştigător.

Cu amănunte de la turneul din oraşul polonez Lodz, vom reveni în ediţia de vineri a cotidianului TIMPUL.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *