Sport

Rugbystul Jonah Lomu era practic ruinat înainte de moarte

Decesul, neașteptat, la vârsta de 40 de ani, al fostului rugbyst neozeelandez, care se lupta de mai mulți ani cu probleme renale, a șocat lumea sportului cu balonul oval.

Însă, după moartea sa, a ieșit la iveală că Jonah Lomu nu avea la momentul decesului său decât foarte puțini bani. De aici și decizia luată de mai mulți oameni de afaceri și prieteni de a crea o Fundație Jonah Lomu pentru a veni în ajutorul celor doi copii ai săi, Brayley (5 ani) și Dhyreille (6 ani), a explicat, marți, Rob Nichol, responsabil al Asociației jucătorilor neozeelandezi.

"Inventarul patrimoniului său nu s-a încheiat, dar avem suficiente date pentru a ști că familia sa nu va putea conta pe o moștenire", a adăugat Nichol pentru postul de radio Newstalk ZB.

Patrimoniul Lomu nu are nimic de a face cu ce ne-am putea noi imagina pentru un jucător de acest nivel, a mai spus acesta, starul neozeelandez fiind, probabil, victima propriei sale generozități.

"El avea un simț al onoarei care dădea impresia că poate să ajute pe toată lumea, familia sa, vecinii, pe toți cei care îi băteau la ușă. El s-a implicat financiar pentru a-i ajuta pe alții, lucru care s-a dovedit clar în detrimentul familiei sale", a conchis Nichol.

Josh Kronfeld, fost coechipier al lui Lomu, consideră la rândul său că publicul își făcuse o imagine falsă în legătură cu câștigurile pe care le obținea un rugbyst la acea vreme.

"Oamenii se uită la cât câștigă Richie McCaw și Dan Carter jucând pentru naționala All Black și gândesc că Jonah a câștigat la fel, dar nu este adevărat", a explicat el pentru New Zealand Herald, adăugând că tratamentele medicale l-au costat scump pe Lomu. 

Sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *