CSI / Rusia

Rusia a atins valori record în 2011 la exportul de armament

Aproximativ 25 la sută din exporturi au fost făcute către India, 15 la sută către Algeria şi 10 la sută către Vietnam, cele trei ţări fiind cliente tradiţionale ale Rusiei, a menţionat Mihail Dmitriev, directorul serviciilor federale de cooperare militaro-tehnică, citat joi de cotidianul Vedomosti.

Compania publică responsabilă cu exporturile de armament, Rosoboronexport, indicase deja că exporturile sale au ajuns la valoarea de 10,7 miliarde de dolari, în 2011. Restul de 2,5 miliarde de dolari au fost obţinute prin exporturile altor 22 de companii care nu au legătură cu Rosoboroneksport.

Rusia se aşteaptă ca în 2012 să realizeze exporturi de armament în valoare de 13,5 miliarde de dolari, conform declaraţiei lui Dmitriev, care a menţionat că în 2010, valoarea exporturilor a ajuns la 10,4 miliarde de dolari.

Oficiali din domeniul Apărării au evaluat la patru miliarde de dolari valoarea exporturilor pierdute din cauza schimbării regimului din Libia, susţinută de Occident, deoarece Moscova coopera cu regimul lui Muammar Kadhafi.

Rusia a compensat pierderea clienţilor din lumea arabă prin reluarea vânzărilor către ţări europene, precum Cehia, dar şi noi relaţii comerciale cu ţări din America Latină şi Asia de Sud-Est, conform lui Dmitriev.

Sursa: Mediafax

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *