Astăzi 21 Septembrie 2018, Vineri - Ultima actualizare la ora 08:36
Abonamente
 
 
 

CSI / Rusia 30 Mai 2017, ora 07:24

Rusia afirmă că nu există noi condiții pentru reluarea zborurilor directe către Egipt

Marime Font

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov, aflat în vizită la Cairo, a declarat luni că Moscova nu a pus noi condiții pentru reluarea zborurilor directe către Egipt, relatează Reuters. 

Lavrov, care se află în vizită în Egipt împreună cu ministrul apărării rus Serghei Șoigu, a afirmat că autoritățile de la Cairo ar trebui mai întâi să asigure siguranța zborurilor pentru aceste curse.

Zborurile de linie între Rusia și Egipt au fost suspendate în octombrie 2015 după un atentat cu bombă împotriva unui avion de pasageri rus care a explodat în zbor și s-a dezintegrat deasupra Peninsulei Sinai, provocând moartea tuturor celor 224 de persoane aflate la bord.Serghei Lavrov și Serghei Șoigu au fost primiți luni de președintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi pentru discuții axate pe "lupta împotriva terorismului", însă și pe cooperarea bilaterală, conform unui comunicat al cabinetului prezidențial egiptean, relatează AFP.

Președintele Sissi și cei doi miniștri ruși "au convenit asupra importanței unirii eforturilor internaționale în lupta împotriva terorismului, precum și a continuării coordonării și cooperării în acest domeniu între cele două țări", se precizează în comunicat.

sursa: agerpres.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de aziEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul