Actualitate

Rusia avertizează R.Moldova că ar putea SISTA importul de fructe

Potrivit unui comunicat al ANSA, „Rosselkhoznadzor” „își exprimă îngrijorarea” în legătură cu livrările din R. Moldova în Rusia în Federația Rusă a fructelor infectate cu „putregaiul brun monilioz al fructelor”. Astfel, producătorul care a exportat lotul de prune care ar fi fost infectat cu acest organism a fost exclus din lista întreprinderilor, care livrează produse vegetale în Federația Rusă.

De asemenea, producătorii sunt atenționați și despre cazurile de depistare în loturile exportate a moliei orientale a fructelor, care, la fel, prezintă risc fitosanitar pentru Federația Rusă.

În acest context, ANSA anunță că certificatele fitosanitare pentru exportarea prunelor în Rusia se vor elibera numai în baza rezultatelor expertizei de laborator referitor la putregaiul brun monilioz al fructelor. Astfel, Agenția solicită producătorilor și exportatorilor de prune să se adreseze inspectorilor fitosanitari din cadrul subdiviziunilor teritoriale pentru prelevarea și expedierea la laborator a mostrelor de fructe.

În cazul nerespectării cerințelor fitosanitare la exportul produselor vegetale, Rusia anunță că ar putea sista importurile de fructe din R.Moldova.

Sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *