Actualitate

Rusia BOMBARDEAZĂ spitale în Siria

„Majoritatea partenerilor noștri nu mai oferă ONU informații despre amplasarea spitalelor. Doar anul trecut au fost atacate șase dintre ele. Și luna aceasta, încă opt au fost lovite dupa ce am transmis ONU datele privind amplasamentul lor. Acum, majoritatea organizațiilor neguvernamentale care activează în Siria au decis să pună capăt acestei practici, o dată pentru totdeauna „, a declarat medicul sirian Muhammad Zahir, citat de Gazeta Wyborcza.

„Am văzut un spital sapat într-o stâncă. Din exterior parea ca o peșteră, dar în interior funcționa un spital normal „, a declarat președintele organizației MedGlobal, Dr. Zaher Saglul, care a vizitat recent Idlibul.

Chiar și astfel de spitale se pot bombarda si scoate din funcțiiune. Ei folosesc rachete speciale care distrug din ce în ce mai bine spațiile medicale. Și așa în fiecare zi „, adaugă el.

„ONU nu este o agentie de stiri care sa raporteze ce spitale au fost distruse. Organizația trebuie să stocheze aceste date și cel puțin să-i condamne pe cei responsabili pentru bombardamente. Între timp, totul arată că nu a fost creată nici macar o singură echipă de investigare. Nimeni nu încearcă să aducă făptașii în fața justiției. Oamenii din Siria se întreabă de ce mai au nevoie de ONU”, a spus Saglul.

În total, activiștii estimează că, în ultima lună, forțele regimului sirian și Rusia au bombardat 25 de spitale. Președintele Bashar al Assad și aliatul său rus încearcă să scoată forțele de opoziție din ultimul bastion de la Idlib, adlat în ​​nordul țării. Aici ei au distrus deja nouă spitale, dupa ce informațiile despre locația lor au fost transmise ONU de catre activiștii și medicii sirieni.

Teoretic, organizația raportează această informație Rusiei cu intenții bune, sperând că protectorul lui Assad va ocoli spitalele în timpul bombardamentelor. Și dacă Kremlinul ignoră avertismentele, va fi adus în fața justiției. Pentru ca reiese că știa despre locația spitalelor, dar acestea oricum au fost bombardate.

Medicii sirieni acuza insa direct Rusia. Ei afrma ca de îndată ce coordonatele intră pe mâinile Moscovei, spitalele sunt imediat atacate. Iar salvarea bolnavilor și a răniților devine imposibilă. Nu ajută nici macar spitalele mobile și mutarea acestora din loc în loc.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *