Eveniment

Rusia dă câte 125 de lei veteranilor săi din R. Moldova

În discursul său la cel de-al Vl-lea congres al Organizației Republicane a Veteranilor, ambasadorul Kremlinului, Farit Muhametșin, a declarat că, în acest fel, țara sa încearcă să compenseze suspendarea ajutorului social acordat de stat veteranilor.

Potrivit statisticilor, în acest moment, în R. Moldova mai trăiesc circa 4.000 de veterani de război ai forțelor militare sovietice, ceea ce înseamnă că, în medie, fiecare ar urma să beneficieze de circa 125 de lei din partea Rusiei.

Potrivit ambasadorului rus, fondurile vor fi servi pentru trimiterea veteranilor la tratament în sanatorii, pentru procurarea medicamentelor, și vor fi acordate până la sfârşitul anului.

„Văd că desfăşuraţi o muncă vastă, inclusiv de păstrare a patrimoniului cultural. Prin intermediul familiei, al organizaţiei, păstraţi amintirea acelor timpuri când am trăit în acelaşi stat, iar acum trăim în state independente. Ceea ce faceţi Dvs. este în serviciul istoriei noastre comune”, a declarat Muhametşin în fața foștilor combatanți.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *