CSI / Rusia

Rusia mai încasează o lovitură grea

Ar fi pentru prima dată în ultimii zece ani când ratingul de investiţii al Rusiei ar fi redus la categoria "junk". Asta în condiţiile în care ţara se confruntă deja cu o criză economică şi financiară.

S&P a pus ratingul Rusiei sub supraveghere negativă şi a anunţat că există cel puţin 50% şanse ca ratingul Rusiei să fie coborât la categoria "junk" în următoarele 90 de zile.

"Analizăm evaluarea noastră în ceea ce priveşte flexibilitatea monetară a Rusiei şi impactul economiei din ce în ce mai slabe asupra sistemului financiar al Rusiei", se arată într-un comunicat al agenţiei.

Scăderea preţului petrolului la cel mai jos nivel din ultimii cinci ani şi sancţiunile impuse de Uniunea Europeană şi Statele Unite pe fondul conflictului din Ucraina au contribuit la deteriorarea situaţiei economice din Rusia.

Premierul Dmitri Medvedev a declarat marţi că economia Rusiei riscă să intre într-o recesiune gravă, în lipsa unor acţiuni mai hotărâte ale Guvernului, potrivit agenţiei ruse de presă Sputnik News.

Sursa: rfi.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *