Actualitate

Rusia neagă că a lăsat trupe în Belarus după recentele exerciţii militare

Vineri, Viktor Muzhenko, şeful Statului Major al armatei ucrainene, a afirmat că Rusia a lăsat trupe în Belarus după recentele exerciţii militare, , în contextul în care state membre NATO avertizau în august că Moscova ar putea folosi manevrele ruso-belaruse pentru o viitoare invazie.

„În ceea ce priveşte unităţile Forţelor Armate ale Rusiei care au participat la exerciţiul strategic comun Zapad-2017, toţi militarii s-au întors în zonele de desfăşurare permanentă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, care a adăugat că afirmaţiile lui Muzhenko despre trupele ruse ”ascunse” în Belarus demonstrează nivelul de incompetenţă şi de degradare la care a ajuns conducerea Armatei ucrainene.

Rusia şi Belarusul au organizat Exerciţiul militar "Zapad 2017" în perioada 14-20 septembrie, în apropierea frontierelor unor state NATO precum Estonia, Letonia, Lituania şi Polonia. Moscova a dat asigurări că exerciţiile au caracter "defensiv", urmând să participe doar 13.000 de militari. Însă experţi occidentali au apreciat că exerciţiile militare au fost un paravan care va permite Rusiei să poziţioneze aproximativ 100.000 de militari în Belarus.

Sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *