Actualitate

Rusia riscă să piardă un aliat de încredere

 Controlul sporit și introducerea sancțiunilor în adresa Ucrainei aduce un prejudiciu material imens și Rusiei, însă, interesele geopolitice ale acestui stat par a fi mai presus decât cele economice. Aceste măsuri sunt luate în contextul semnării actului de asociere dintre Ucraina și Uniunea Europeană.

De frica pierderii influenței în regiune, Rusia încearcă prin orice mijloace să submineze activitatea economica a Ucrainei. Scandalul bomboanelor cancerigene Roshen este un exemplu elocvent ce ilustrează răfuiala economica dintre cele două state. Deși toate țările ce importă produsele de patiserie ale acestei mărci neagă prezența unor substanțe cancerigene, „Rospotrebnadzor” în frunte cu Ghenadie Oniscenco nu se lasă convinși.

Dorința Ucrainei de a păstra relații strategice cu Uniunea Eurasiatică, chiar și după asemenea evenimente, este motivată de un  regres economic temporar, ce poate apărea în comerțul cu Uniunea Europeană.

  Deși relațiile dintre cele două state au fost zguduite de o serie de conflicte economice și politice, Rusia rămâne cel mai important partener comercial al Ucrainei.  Însă un lucru este cert, dacă Rusia continuă această politică de intimidare, Ucraina va rupe orice legătură cu statul aliat, la fel cum au procedat țările baltice.

 sursa: ng.ru

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *