Externe

Rusia: Un artist care a incendiat intrarea în sediul fostului KGB a fost amendat cu 7.600 de dolari

Pavlenski, care a fost arestat de mai multe ori, inclusiv pentru că și-a cusut buzele pentru a protesta împotriva arestării membrelor Pussy Riot, le-a declarat reporterilor că nu va plăti amenda și că echipa sa legală va face apel la verdict, informează agenția de știri rusă Interfax.

În noiembrie, Pavlenski a dat foc la ușa principală a sediului fostului KGB pentru a protesta împotriva ‘terorii fără sfârșit’ a statului și a amestecului său continuu în viețile personale ale cetățenilor, conform unei înregistrări video postate pe contul său de pe site-ul de video-sharing Vimeo.

Clădirea a cărei intrare a fost incendiată se află pe o stradă din centrul Moscovei, fiind utilizată de succesorul KGB, Serviciul Federal de Securitate (FSB).

Tribunalul l-a găsit vinovat pe Pavlenski pentru vandalizarea unui imobil din patrimoniul cultural. Amenda inițială a fost de 1,5 milioane de ruble, dar tribunalul a decis reducerea ei la o treime, într-un gest de aparentă bunăvoință.

Piotr Pavlenski, de 32 de ani, pretinde că acțiunile sale reprezintă proteste împotriva guvernului rus, despre care spune că devine tot mai opresiv.

Procesul său a fost asemănat cu cel al trupei punk Pussy Riot, o parte dintre membrele acesteia fiind condamnate în 2012 la doi ani de închisoare pentru interpretarea unei ‘rugăciuni punk’ într-o prestigioasă catedrală din Moscova.

Pavlenski a rămas notoriu în principal pentru acțiunea sa intitulată ‘Fixation’, când s-a dezbrăcat în Piața Roșie și și-a bătut un cui prin scrot în dalele de pavaj.

El a declarat atunci pentru site-ul Grani că un artist gol care se uită la propriile sale testicule imobilizate este ‘o metaforă pentru apatia, indiferența politică și fatalismul societății contemporane ruse’.

Sursa: Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *