Astăzi 21 Septembrie 2018, Vineri - Ultima actualizare la ora 13:10
Abonamente

Externe 8 August 2017, ora 13:09

Rusia vinde avioane de vânătoare Indoneziei pe ulei de palmier și cafea

Marime Font

Indonezia va schimba ulei de palmier, cafea și ceai cu avioane de vînătoare rusești, cu scopul de a profita de noile sancțiuni internaționale care afectează Rusia, a indicat marți un responsabil local, citat de France Presse.

Jakarta a semnat săptămîna trecută cu Moscova un protocol de acord care prevede achiziționarea a 11 avioane de vînătoare rusești Suhoi în schimbul unor produse de primă necesitate, a indicat Marolop Nainggolan, purtător de cuvînt al Ministerului indonezian al Comerțului.

"Ideea a fost lansată anul trecut, unele persoane sugerînd că Indonezia ar trebui să cumpere avioanele la schimb cu principalele noastre produse" alimentare, a declarat Nainggolan.Noile sancțiuni adoptate la începutul lunii de Uniunea Europeană și de SUA vizează Rusia pentru presupusul său amestec în alegerile prezidențiale americane și anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Moscova.

Totuși, ministrul indonezian al comerțului, Enggartiasto Lukita, a estimat că sancțiunile, care au constrîns Rusia să caute noi piețe, pot fi o șansă bună pentru Indonezia. "Este o oportunitate pe care noi nu ar trebui să o pierdem din vedere", a declarat el săptămîna trecută la Moscova.

Acordul, care urmează să fie pus în aplicare prin conglomeratul public rusesc Rostec și cel indonezian PT Perusahaan Perdagangan Indonesia, ar putea deschide calea și altor acorduri bilaterale, ca de exemplu în domeniile energiei și aviației, a subliniat Lukita.

Aceste informații intervin în timp ce ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, începe marți o vizită de două zile în Indonezia. 

Sursa: Agerpres.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md