Actualitate

Rusia vrea să-i fie retrocedate vilele americane, confiscate de Obama

Cele doua proprietati sunt conacul Norwich House din Long Island și o casă pe Corsica River, în statul Maryland.

În decembrie anul trecut, fostul președinte american Barack Obama a ordonat confiscarea celor doua proprietăți pe care diplomații ruși le foloseau, potrivit declaratiilor oficiale, pentru agrement și odihnă.

Administrația Obama a motivat deciza afirmând că acestea „au fost folosite de către personalul rus în scopul spionajului“.

Măsura a făcut parte din pachetul de sanctiuni împotriva Moscovei pentru amestecul rusesc în alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii. Tot atunci, Washingtonul a expulzat 35 de diplomați ruși.

Putin a refuzat să răspundă în oglindă la acțiunile lui Obama, spunând că speră la o îmbunătățire a relațiilor cu Washingtonul, după preluarea mandatului de presedinte de catre Donald Trump.

Saptamana aceasta, purtatorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov a spus că „răbdarea Moscovei a ajuns la capat“, după refuzul Washingtonului de a retroceda cele doua reședințe. El a amenintat ca partea rusă ar putea răspunde cu acțiuni similare, în cazul în care imobilele nu sunt returnate.

Putin și Trump se vor întâlni pentru prima dată la summitul G20 de săptămâna aceasta, care are loc în Germania. 

paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *