Astăzi 20 Mai 2018, Duminică - Ultima actualizare la ora 18:20
Abonamente
SES - noi perspective pentru afacerea ta

a

 
 
 

CSI / Rusia 5 Februarie 2016, ora 11:56

Ruşii ameninţă NATO că va lua măsuri pentru a restabili echilibrul de forţe în estul Europe

Marime Font

Rusia ameninţă că va lua măsuri pentru a restabili echilibrul de forţe în estul Europei, după ce Pentagonul a anunţat că va trimite mai mulţi militari şi mai mult armament în regiune, pentru a-şi proteja aliaţii din NATO.

Andrey Kelin, şeful departamentului de Cooperare Europeană din Ministerul de Externe al Rusiei, a declarat că, deşi Moscova nu poate ţine pasul cu finanţarea anunţată de Washington, se vor găsi măsuri de a reface echilibrul strategic în zona, anunţă Russia Today.

"Măsuri simetrice din partea noastră sunt improbabile, dacă este să ţinem cont de suma pe care americanii o alocă în acest scop. Anul viitor vor investi de patru ori mai mult decât acum.Vom lua măsuri compensatorii pentru a menţine un echilibru normal din punct de vedere militar-strategic", a declarat Kelin pentru agenţia RIA Novosti.

Comentariul diplomatului rus vine după anunţul făcut de Departamentul de Apărare al SUA privind creşterea investiţiilor în întărirea flancului estic al NATO.

Oficialii americani au dat asigurări că suma alocată întăririi prezenţei americane în regiune va urcă de la 789 de milioane de dolari la 3,4 miliarde.

Secretarul American al Apărării, Ashton Carter, a subliniat că banii sunt necesari pentru a contracara diverse riscuri de securitate în zona, în special cel al unei agresiuni ruseşti în Europa.

SUA, inamicul public nr. 1

Tensiunile dintre cele două mari puteri militare sunt în creştere, după ce Washingtonul a sancţionat anexarea Crimeii de către Rusia şi a învinuit Moscova de amestec direct în criză din estul Ucrainei.

Situaţia tensionată dintre Rusia şi Ucraina a fost reflectă şi în recentă modificare adusă Strategiei de Securitate a Rusiei, unde preşedintele Puţin a menţionat pentru prima oară Statele Unite că reprezentând o ameninţare la adresa ţării sale.

În acelaşi timp, Strategia Militară Naţională elaborată în SUA face referire la Rusia lui Puţin că la un stat predispus la folosirea forţei şi care nu manifestă respect faţă de interesele vecinilor săi.

În toamna anului trecut, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitry Peskov, specifică în faţă presei că scuzele folosite de NATO pentru a-şi împinge infrastructură cât mai aproape de graniţele Rusiei sunt doar un camuflaj.

"Bineînţeles, orice plan care vizează aducerea infrastructurii militare a NATO în vecinătatea Federaţiei Ruse va duce la efectuarea unor paşi similari, necesari pentru a reface egalitatea", amintea Peskov. 

sursa: business24.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

 


Editorial 18 Mai 2018, de Pavel Păduraru

Chișinăul e pierdut!

Scriam săptămâna trecută că, dacă cei trei candidați importanți unioniști sau proeuropeni la șefia Capitalei, Andrei Năstase, Valeriu Munteanu și Constantin Codreanu, nu vor alege doar pe unul dintre ei, pentru a merge în alegerile de duminică, nu va avea niciun sens să ieșim la votare. Din...

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Mai 2018, de George Simion

Schimbați balada!

În cei peste zece ani, de când am cunoscut R. Moldova, m-a fascinat mereu felul în care electoratul pro-estic s-a mobilizat la vot. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Mai 2018, de Moni Stănilă

Buni sau răi?

Că tot suntem în campanie electorală, să ne reîntoarcem puțin la judecata aproapelui. Ușurința cu care catalogăm oamenii din jurul nostru e incredibilă. Despre oricine putem afirma câte ceva, de parcă le-am cunoaște gândurile și pocăința. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Mai 2018, de Constantin Tănase

Obsesia autohtonizării și destinul graiului matern

Nu rareori, când vorbim despre situația limbii române din stânga Prutului, demonstrăm o înțelegere cu totul puerilă, școlărească a fenomenului.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Mai 2018, de Răzvan Munteanu

Trump scoate SUA din acordul nuclear cu Iranul. Ce poate urma?

Foarte mulți jurnaliști sau analiști de politică externă spuneau că retorica folosită de către Donald Trump în cursa electorală pentru Casa Albă va fi abandonată odată cu alegerea sa în funcția de președinte al Statelor Unite.  

() Citeşte tot articolul

Atitudini 16 Mai 2018, de Constantin Tănase

Presa a uitat de 16 mai

Presa de la Chişinău, dar şi cea de peste Prut, preocupată de chestiuni vitale pentru destinul nostru naţional, cum ar fi, de exemplu, înjurăturile de căruţaş ameţit ale lui Voronin sau cele de oier devenit milionar ale lui Gigi Becali, a trecut falnic şi fără păs peste data de 16 mai, o zi...

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Mai 2018, de Moni Stănilă

Primăvară cu poezie

În perioada 3-5 mai a avut loc Festivalul Internațional „Primăvara Europeană a Poeților”, ediția a VIII-a. Evenimentele au debutat cu depunerea de flori la busturile scriitorilor de pe Aleea Clasicilor Literaturii Române, urmată de Simpozionul Internațional „Dialoguri europene:...

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Mai 2018, de Dan Nicu

Lui Dodon nu i-ar strica să ia lecţii de la Kim Jong-un

Întâlnirea de pe 27 aprilie dintre preşedinţii celor două jumătăţi ale Coreei, despărţite din 1953 printr-un război purtat pe baze ideologice, imprimă speranţe că în curând în peninsula Coreeană starea formală de război va fi încheiată şi va începe o eră a...

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Mai 2018, de Moni Stănilă

Cu pași repezi spre Primărie

Fiecare dintre noi are o poziție vizavi de apropiatele alegeri de la Primărie. Fie susține un candidat, fie nici nu vrea să meargă la vot, fie merge să își dea votul împotriva cuiva. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Mai 2018, de Pavel Păduraru

Salvați Chișinăul! Andrei, Valeriu, Constantin…

Peste o săptămână, unii chișinăuieni îşi vor alege primarul. Dar dacă și atunci vom avea 12 concurenți electorali, nu va avea niciun rost să ieșim din case. Mai bine am dormi în acea zi până la închiderea secțiilor de votare, pe fundalul unor cântece de luptă...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Mai 2018, de Moni Stănilă

Copilăria lui Kaspar Hauser

Bogdan-Alexandru Stănescu - scriitor, traducător și editor - pe care l-am avut invitat la cenaclul Republica în 2015, a publicat anul trecut primul său roman - Copilăria lui Kaspar Hauser, care deja a primit Premiul pentru „Proză”, în cadrul Premiilor „Nepotu' lui Thoreau”,...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 9 Mai 2018, de Moni Stănilă

Împărat al distrugerii

Nu pot să nu revin constant la ce ar fi trebuit să presupună datoria omului ca împărat al creației. Mai ales acum, în plină primăvară, când vegetația se străduiește să acopere tot gunoiul pe care îl lăsăm în urma noastră.

() Citeşte tot articolul

 

 Cele mai citite articole Timpul.md