Astăzi 26 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 17:11
Abonamente

 
 

CSI / Rusia 5 Februarie 2016, ora 11:56

Ruşii ameninţă NATO că va lua măsuri pentru a restabili echilibrul de forţe în estul Europe

Marime Font

Rusia ameninţă că va lua măsuri pentru a restabili echilibrul de forţe în estul Europei, după ce Pentagonul a anunţat că va trimite mai mulţi militari şi mai mult armament în regiune, pentru a-şi proteja aliaţii din NATO.

Andrey Kelin, şeful departamentului de Cooperare Europeană din Ministerul de Externe al Rusiei, a declarat că, deşi Moscova nu poate ţine pasul cu finanţarea anunţată de Washington, se vor găsi măsuri de a reface echilibrul strategic în zona, anunţă Russia Today.

"Măsuri simetrice din partea noastră sunt improbabile, dacă este să ţinem cont de suma pe care americanii o alocă în acest scop. Anul viitor vor investi de patru ori mai mult decât acum.Vom lua măsuri compensatorii pentru a menţine un echilibru normal din punct de vedere militar-strategic", a declarat Kelin pentru agenţia RIA Novosti.

Comentariul diplomatului rus vine după anunţul făcut de Departamentul de Apărare al SUA privind creşterea investiţiilor în întărirea flancului estic al NATO.

Oficialii americani au dat asigurări că suma alocată întăririi prezenţei americane în regiune va urcă de la 789 de milioane de dolari la 3,4 miliarde.

Secretarul American al Apărării, Ashton Carter, a subliniat că banii sunt necesari pentru a contracara diverse riscuri de securitate în zona, în special cel al unei agresiuni ruseşti în Europa.

SUA, inamicul public nr. 1

Tensiunile dintre cele două mari puteri militare sunt în creştere, după ce Washingtonul a sancţionat anexarea Crimeii de către Rusia şi a învinuit Moscova de amestec direct în criză din estul Ucrainei.

Situaţia tensionată dintre Rusia şi Ucraina a fost reflectă şi în recentă modificare adusă Strategiei de Securitate a Rusiei, unde preşedintele Puţin a menţionat pentru prima oară Statele Unite că reprezentând o ameninţare la adresa ţării sale.

În acelaşi timp, Strategia Militară Naţională elaborată în SUA face referire la Rusia lui Puţin că la un stat predispus la folosirea forţei şi care nu manifestă respect faţă de interesele vecinilor săi.

În toamna anului trecut, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitry Peskov, specifică în faţă presei că scuzele folosite de NATO pentru a-şi împinge infrastructură cât mai aproape de graniţele Rusiei sunt doar un camuflaj.

"Bineînţeles, orice plan care vizează aducerea infrastructurii militare a NATO în vecinătatea Federaţiei Ruse va duce la efectuarea unor paşi similari, necesari pentru a reface egalitatea", amintea Peskov. 

sursa: business24.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 25 Septembrie 2018, ora: 23:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 26 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Râmătorii de sensuri

Totul e înspăimântător de simplu: când ne naștem, fiecăruia, Dumnezeu îi dă câte un Boț de lut, căruia noi îi zicem DESTIN, îi pune în față un CRONOMETRU, dă startul și în perioada de timp rezervată noi trebuie să reușim să modelăm ceva din el.

() Citeşte tot articolul

Editorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md