Actualitate

Rușii au interzis importul la zeci de tone de mere din R. Moldova

Potrivit unui comunicat de presă postat pe pagina electronică a Serviciului Federal de Supraveghere Veterinară şi Fitosanitară, în cele circa 20 de tone de mere moldoveneşti a fost descoperită molia orientală (Grapholitha molesta Busck), din această cauză organele competente ruse au decis să nu admită accesul pe piaţa Rusiei a producţiei moldoveneşti.

Amintim că la sfârşitul lunii august curent, 19 tone de prune din Republica Moldova au fost returnate de către inspectorii Rosselhoznadzor din Rusia în urma verificării fitosanitare la punctul de control auto internaţional „Novîie Iurkovici”.

Anterior, la începutul aceleiaşi luni, alte circa 20 de tone de prune moldoveneşti au făcut cale întoarsă din Rusia, de la punctul de trecere „Krupeţ” din regiunea Kursk. În urma controlului fitosanitar, inspectorii au depistat şi atunci în prunele moldoveneşti molia orientală în stare activă.

La mijlocul lunii iulie, peste 6 tone de caise din Republica Moldova au fost returnate de către inspectorii Rosselhoznadzor din Rusia în urma verificării fitosanitare la punctul de control auto internaţional „Novîie Iurkovici”, motivul fiind acelaşi: a fost depistată molia orientală.

sursa: adevarul.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *