Astăzi 26 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 17:45
Abonamente

 
 

Actualitate 13 Martie 2018, ora 13:28

S-a aflat ce și câte partide ar accede în viitorul Parlament. Alegătorii preferă formațiunile de stânga // SONDAJ

Marime Font

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, 24,7 la sută dintre moldoveni ar vota pentru PSRM, pentru PAS şi-ar da votul 16,3%, iar PDM ar acumula 12,4 la sută dintre voturi. Totodată, Partidul „Platforma DA” ar acumula 6,4% din sufragii, iar PCRM ar fi susţinut de 5 la sută dintre alegători, se arată într-un sondaj efectuat de IMAS.

Potrivit studiului, 53 la sută din persoanele chestionate sunt hotărâte pentru ce partid să voteze, iar 46 % dintre respondenţi încă nu s-au decis ce partid ar vota.

Întrebaţi cum evaluează activitatea partidelor, 29 la sută dintre participanţii la sondaj au dat note între 7 şi 10 pentru PSRM, 28% dintre intervievaţi au evaluat cu aceleaşi note Partidul Acţiune şi Solidaritate, 23% dintre respondenţi au dat note între 7 şi 10 pentru Platforma DA. PDM a fost evaluat cu note între 7 şi 10 de către 23 la sută dintre persoanele chsetionate. Pentru PCRM 19% dintre cei chestionaţi au dat note între 7 şi 10.73 la sută din cei chestionaţi susţin că au un partid preferat. Dintre aceştia 37,4% preferă Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, 20,1% - Partidul Acţiune și Solidaritate, 15,6% - Partidul Democrat din Moldova, 6.1% - Platforma DA şi 5,1% - Partidul Comuniștilor din Moldova.

Studiul a fost efectuat de IMAS în perioada 27 noiembrie – 7 decembrie 2017, pe un eşantion de 1.101 respondenţi cu vârstele de 18 ani şi peste din 74 de localităţi. Eşantionul este reprezentativ pentru populaţia adultă a Republicii Moldova, exclusiv Transnistria. Eroarea maximă de eşantionare este de ±3.0%.

TIMPUL.MD
 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 25 Septembrie 2018, ora: 23:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 26 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Râmătorii de sensuri

Totul e înspăimântător de simplu: când ne naștem, fiecăruia, Dumnezeu îi dă câte un Boț de lut, căruia noi îi zicem DESTIN, îi pune în față un CRONOMETRU, dă startul și în perioada de timp rezervată noi trebuie să reușim să modelăm ceva din el.

() Citeşte tot articolul

Editorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md