Social

S-a deschis înregistrarea pentru programul FLEX

Programul  oferă elevilor din Republica Moldova posibilitatea de a petrece un an academic în SUA absolut gratuit. Participanţii îşi vor face studiile în unul din liceele din SUA şi vor trăi într-o familie gazdă americană și este finanţat în întregime de Guvernul SUA

Programul se petrece în bază de concurs public, finaliştii fiind selectaţi de către o comisie independentă din SUA, alcătuită din experţi în domeniul învăţământului internaţional şi al schimbului academic.

La prima etapă a competiţiei pot participa:

– elevii claselor a 9-a, a 10-a şi a 11-a născuţi în perioada 1 ianuarie 2000 – 15 iulie 2002;

– care studiază engleză;

– care au cetăţenia Republicii Moldova

Pentru a participa la prima etapă participanţii trebuie să se prezinte la unul din centrele de testare cu:

– certificatul de naştere, buletinul de identitate sau paşaportul internaţional (în original);

– o fotografie tip document 4×5, recentă; – pix sau creion.

Testările vor avea loc în 17 locații din Republica Moldova, în perioada 19 septembrie-14 octombrie 2016, lista poate fi găsită pe site-ul: www.americancouncils.md.

The Future Leaders Exchange (FLEX) oferă elevilor care studiază la liceu, oportunitate de a cunoaște mai multe despre oamenii și cultura din Statele Unite ale Americii în cadrul acestui schimb internațional în timp ce studiază la un liceu din SUA și trăiesc într-o familie gazdă S.U.A..

Programul încurajează elevii cu handicap fizic să aplice la acest program. Candidaţii eligibili cu handicap fizic trebuie să fie născuţi în perioada 1 Martie 1999– 15 Iulie 2002, elevi ai claselor a 8, 9, 10, 11 şi 12.

În anul 2016 FLEX este la cea de a 24-a ediție. Pe parcursul acestui timp programul a oferit peste 25000 de burse.

Programul FLEX este finanțat de Guvernul Statelor Unite ale Americii și își propune să promoveze respectul pentru diversitatea culturală, oferă oportunități de dezvoltare personală și să se angajeze în folosul comunității, precum și o mai bună înțelegere reciprocă între țările noastre, permițând tinerilor cetățeni din Eurasia să aibă posibilitatea de a analiza și trăi modul american de viață în decursul unui an academic, precum și promovarea valorilor și culturii propriei țări.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *