Ultima oră

S-a făcut dreptate: NIT – 3 zile fără publicitate

Sancţiunea a fost motivată prin lipsa de pluralism în reportajul difuzat de către NIT privind vizita la Chişinău a ministrului român de externe Teodor Baconschi, în luna septembrie.

Potrivit reprezentantului PDM la CEC, Andrei Volontir, NIT a lăsat să se înţeleagă că liderul democrat Marian Lupu s-ar fi întâlnit cu ministrul român de externe, lucru care nu este adevărat.

NIT afirmă, pe de altă parte, că în reportajul dat au fost prezentate opiniile tuturor parţilor implicate în conflict. Postul califică decizia CCA drept o tentativă de a lipsi de licenţa de emisie o instituţie de presă incomodă.

„Este evident faptul că CCA are un scop bine definit, şi anume de a elimina de pe arena audiovizualului a singurului post de televiziune care are o opinie diferită de cea a guvernanţilor. Încalcând flagrant toate normele democratice, autorităţile creează toate premisele pentru a duce NIT-ul în prag de faliment”, se spune în declaraţia emisă de NIT, care cere protecţie de la organizaţiile internaţionale.

Lipsirea unui radiodifuzor de dreptul de a pune pe post publicitate comercială este o sancţiune care se aplică după avertizarea publică şi amendă. Următoare sancţiune este lipsirea de licenţă.

Sursa: Info-PrimNeo

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *