Actualitate

S-a furat din banii studentilor saraci

Persoane cu functii de raspundere din cadrul Colegiului National de Viticultura si Vinificatie din Chisinau (CNVVC) sunt invinuite de Procuratura Generala ca ar fi pus in buzunare bursele sociale si ajutoarele materiale destinate elevilor din familiile nevoiase.

Potrivit unui comunicat de presa, dat publicitatii ieri de catre Serviciul de presa al Procuraturii Generale, in urma unui control efectuat la CNVVC au fost depistate abateri grave in administrarea mijloacelor financiare. Procurorii au constatat ca in perioada septembrie-noiembrie 2009 persoane cu functii de raspundere din cadrul CNVVC, cu sediul in or. Stauceni, au deturnat din contabilitatea institutiei resurse financiare care erau destinate elevilor din categoria paturilor social-vulnerabile. Functionarii sunt suspectati de procurori ca au perfectat documente fictive pentru eliberarea burselor sociale si a ajutoarelor materiale.

Numai ca banii nu au fost ridicati de elevi, ci de persoane cu functii importante din cadrul colegiului. Procurorii au constatat ca aceste actiuni ale functionarilor au prejudiciat in proportii considerabile atat interesele publice, cat si drepturile persoanelor fizice. Procurorii au dispus inceperea urmaririi penale pe faptul abuzului de serviciu comis de catre persoane cu functii de raspundere din cadrul institutiei.

Solicitat de TIMPUL, directorul colegiului, Mihail Maciuca, ne-a spus ca a fost numit in aceasta functie acum o luna si ca nu este la curent cu incalcarile comise in lunile septembrie-noiembrie ale anului trecut.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *