Astăzi 24 Septembrie 2018, Luni - Ultima actualizare la ora 09:03
Abonamente

Comentariu 18 Ianuarie 2015, ora 09:49    Din editia print

Marime Font

S-au răzgândit. Științific...

Vă amintiți desigur răzgândirea lui Marian Lupu, cât și replica fascinantă pe care i-a dat-o Constantin Tănase. 

 
 
 

Nu am putut să nu îmi amintesc despre acel episod acum când atât Filat, cât și Lupu cu Voronin s-au răzgândit. Asta știu ei cel mai bine să facă: să se răzgândească. Spuneam mai demult, și nu mi-am schimbat părerea, că Moldova nu are nevoie de emisiuni umoristice cât timp edițiile de știri ne stârnesc râsul și plânsul în fiecare zi.

Dacă Mihai Ghimpu s-a arătat mai vertebral și a refuzat să cadă la învoieli, insistând pentru aducerea unui om neutru la Procuratura Generală, cei care până acum s-au aplecat după cum a bătut vântul și după cum i-a dus apa s-au trezit deodată cu spatele țeapăn și nu, și nu, ei vor instituțiile împărțite partidelor, nu neutrilor. Că nu degeaba au tocat banii în campanii electorale.Dar dacă lui Mihai Ghimpu nu i se poate face o extracție de coloană, au fugit la tătucu' Voronin. Cei de la Pro TV n-au pierdut momentul și ne-au prezentat filmări de acum un an, dar și de acum patru ani, în care Filat, Lupu și Voronin se scuipau în microfoane și se jurau că în veci nu se vor prinde în aceeași horă. Vă amintiți cred: Moldova fără comuniști, Lupu numit de Voronin un trădător ca Dodon etc.

Ghimpu, după ce că PL-ul a fost singurul partid care și-a luat în serios an de an programul electoral, se ține și acum de aceeași politică, deși înțelege că nu va prinde la putere, dacă nu se dă și el după cum bate vântul și după cum îl duce apa. Astfel că, în loc de coaliția harbuzului, ne vom trezi cu coaliția harbuzului sub cerul albastru: PLDM, PDM și PCRM. De acolo înainte, Dumnezeu cu mila. Să sperăm că lui Ghimpu nu-i va trece prin cap o opoziție în coaliție cu Dodon, fiindcă dacă se ajunge până la asta vom fi numai buni de un documentar pe Animal Planet.

Atât au înțeles politicienii Moldovei din politică: să se răzgândească, să mănânce din blidul în care au scuipat și să nu le fie absolut deloc rușine. Iar un jurnalist ca domnul Tănase, care să le spună românește și răspicat ce presupun științific aceste răzgândiri, nu mai avem. Însă știm foarte bine ce sunt și ce reprezintă politicienii cărora nu le trebuie mai puțin de două luni și jumătate să se răzgândească. Și de ce nu? Alegerile au avut loc.

Dar să țineți minte, domnilor politicieni, patru ani nu sunt o mie de ani cât visau toate vechile imperii să domnească. Și așa cum îi spunea un bătrân fetei, în filmul Hoțul de cărți, omul e om cât are cuvânt - dacă își calcă promisiunea, își calcă demnitatea lui de om. Vom aștepta și vom vedea!

Un articol de: Moni Stănilă Contactează autorul
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 23 Septembrie 2018, ora: 15:40 de Ana Marchitan

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud: „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial”

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud:  „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial” Din editia print

Pentru a afla opinia Bisericii Ortodoxe Române (BOR) privind eventuala recunoaștere a autocefaliei Bisericii din Ucraina, TIMPUL a discutat cu Preasfințitul Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud din cadrul Mitropoliei Basarabiei, fost secretar al Sfântului Sinod al BOR.

( ) Citeşte tot articolul

Carte 23 Septembrie 2018, ora: 05:03

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem Din editia print

Mai ieri, de câte ori deschideam vreo pagină în internet, îmi sărea în faţă un spot publicitar, sonorizat de o tânără care întreabă, punând un accent puternic pe primul cuvânt al frazei: „Vrai să trăieşti, să înveţi şi să...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 14 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Vestirea patimilor și a învierii

„Pe când străbăteau Galileea, Iisus le-a spus: Fiul Omului va să fie dat în mâinile oamenilor. Şi-L vor omorî, dar a treia zi va învia. Şi ei s-au întristat foarte!” (Matei 17; 22-23)

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md