Actualitate

SA „Energocom” a fost desemnată în calitate de furnizor central de energie electrică

Prezenta hotărâre va intra în vigoare la 25 martie 2018.

Conform documentului, societatea pe Acțiuni „Energocom” va începe activitatea în calitate de furnizor central de energie electrică la data de 1 aprilie 2018. Totodată, controlul asupra executării prezentei hotărâri se pune în sarcina Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Principala prevedere a proiectului constă în numirea SA „Energocom” în calitate de furnizor central de energie electrică, care va avea atribuții de bază precum achiziționarea de la producători a energiei electrice și a celei obținute din surse regenerabile, la tarifele aprobate de Agenția Naționala pentru Reglementare în Energetică.

Potrivit notei informative atașate la proiect, societatea pe acțiuni „Energocom” este o întreprindere funcțională, care are experiență îndelungată de furnizare a energiei electrice pe piața internă, asigurând, din import şi de la centrala electrică din regiunea transnistreană, o parte din totalul cererii de energie electrică consumată în Republica Moldova.

Instituirea unui furnizor central de energie electrică are la bază și asumarea obligației Republicii Moldova față de Comunitatea Energetică, privind realizarea, până în anul 2020, a unei ponderi a energiei din surse regenerabile în consumul final brut de energie de cel puțin 17%, care ulterior a fost transpusă şi în Legea privind promovarea utilizării energie regenerabile. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *