Opinii și Editoriale

Să închidem ochii ca să vedem

Dar viața noastră e destul de grea, politica murdară, veniturile mici. Ni se pare, din cauza condițiilor de trai, că nu prea avem multe motive de bucurie în viața de zi cu zi. Și oare e bine să lăsăm să treacă bucuria Crăciunului pe lângă noi? Eu zic că nu. Să nu uităm care e cu adevărat rostul nostru pe acest pământ.

E momentul, acum de sărbători, să închidem ochii ca să vedem lumina. De data aceasta nu trebuie să deschidem ochii pentru a vedea, ci din contra. Să fim cu ochii închiși și cu inima spre adevărata țară (împărăție) spre care ne îndreptăm noi, creștinii.

Să nu uităm că, dincolo de sărăcie și politică, împărăția noastră e alta, iar împăratul se naște. Să nu uităm nici datoria pe care o avem față de urmașii noștri. Nu sufletul ars de atâtea dezamăgiri politice, ci un viitor. Și dacă în politică așa ceva e aproape imposibil, atunci să ne amintim că putem să ne îngrijim de pământul pe care ei îl vor moșteni după noi, dar și de educație, de puterea exemplului.

Să fim mai conștienți de acest lucru atunci când le cerem pruncilor noștri să se împărtășească, dar fără ca ei să ne vadă, făcând același lucru. De la acest exemplu, până la ușurința (inconștiența) cu care umplem pământul de chimicale și aruncăm gunoaiele în apă. Fiindcă fiecare va fi judecat în ceea ce va fi găsit. Și cel care lucrează pământul, după acest aspect va fi judecat, și politicianul care fură și minte, cu aceste fapte se va afla înaintea lui Dumnezeu.

Să ne amintim de cuvintele lui Iisus: „Dați Cezarului cele ce sunt ale Cezarului și lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu” (Matei 22; 21) și să încercăm măcar în această sfântă zi să nu ne lăsăm stricați de corupția din jur.

Să întâmpinăm Nașterea Domnului cu bucurie, în biserică, în sânul familiei, cu mulțumiri înaintea lui Dumnezeu pentru anul care a trecut și pentru puterea dată nouă de a le răbda pe toate fără a slăbi în credință. Să avem dragoste și înțelegere față de cei de lângă noi, ca astfel credința noastră să devină un exemplu.

Vă urez din inimă ca Nașterea Domnului să vă umple de lumină, iar noul an să fie mai bun, mai blând și plin de roade duhovnicești.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *