Astăzi 26 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la 25 Septembrie 2018
Abonamente

Bună Dimineața 4 Aprilie 2012, ora 05:59    Din editia print

Marime Font

Să nu-l primim pe Rogozin

Reacţia negativă a societăţii moldoveneşti la numirea lui Dmitri Rogozin ca reprezentant special al Rusiei pentru Transnistria a fost floare la ureche pentru Moscova. 

 
 

Mai mult, ambasadorul Rusiei la Chişinău îl anunţă pe preşedintele Nicolae Timofti că degrabă Rogozin va sosi în R. Moldova. A făcut-o fără scrupule, deşi cunoaşte reacţia ministrului de Externe, Iurie Leancă: „Această numire, fără consultarea Chişinăului, este contrară spiritului unor bune relaţii”. Din atmosfera discuţiei, se pare că Timofti nu i-a ripostat lui Kuzmin, care, la sigur, a lucrat pentru desemnarea lui Rogozin drept trimis special al Kremlinului în… reglementarea conflictului transnistrean. Sunt doi oficiali ruşi care nu-şi ascund ambiţiile imperiale. Pe lângă faptul că Rogozin este o vulpe blănoasă în geopolitică, bun cunoscător al sistemelor antirachetă NATO şi al complexului militar-industrial din stânga Nistrului, el a fost şi responsabil de asigurarea funcţiilor vitale ale regiunii Kaliningrad când Uniunea Europeană s-a extins spre Est. Se pare că, azi, el are misiunea de a pregăti un Kaliningrad la Nistru. Mai grav e că Rogozin va face tot posibilul să-şi bată joc de moldovenii împotriva cărora a luptat în războiul din 1992 şi pe care îi numeşte fascişti în cartea sa „Duşman al poporului”. În 1992, el a mobilizat mai mulţi mercenari din Rusia în măcelul de la Nistru. Acum, cine o să-i strângă mâna şi o să-l întâmpine ca pe un pacificator? Chişinăul oficial ar trebui să-i amintească Moscovei cine este Rogozin pentru noi şi să-l declare persona non grata. 

Un articol de: Gheorghe Budeanu
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 24 Septembrie 2018, ora: 13:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolul

Interviu 23 Septembrie 2018, ora: 15:40 de Ana Marchitan

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud: „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial”

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud:  „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial” Din editia print

Pentru a afla opinia Bisericii Ortodoxe Române (BOR) privind eventuala recunoaștere a autocefaliei Bisericii din Ucraina, TIMPUL a discutat cu Preasfințitul Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud din cadrul Mitropoliei Basarabiei, fost secretar al Sfântului Sinod al BOR.

( ) Citeşte tot articolul

Carte 23 Septembrie 2018, ora: 05:03

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem Din editia print

Mai ieri, de câte ori deschideam vreo pagină în internet, îmi sărea în faţă un spot publicitar, sonorizat de o tânără care întreabă, punând un accent puternic pe primul cuvânt al frazei: „Vrai să trăieşti, să înveţi şi să...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 14 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Vestirea patimilor și a învierii

„Pe când străbăteau Galileea, Iisus le-a spus: Fiul Omului va să fie dat în mâinile oamenilor. Şi-L vor omorî, dar a treia zi va învia. Şi ei s-au întristat foarte!” (Matei 17; 22-23)

() Citeşte tot articolul