Cultură

Sa nu uitam de ce… plng chitarele

Prin decizia Consiliului municipal Chisinau din 30 aprilie 2009, a fost anuntat un concurs de creatie pentru realizarea placii comemorative „Mihai Dolgan”, care urmeaza sa fie instalata pe frontispiciul blocului 71 din bulevardul Stefan cel Mare si Sfant, in care a locuit muzicianul.

Juriul, alcatuit din experti in domeniu si reprezentanti ai Directiei cultura a Primariei Chisinau, a convocat o intrunire la Fondul Plastic din capitala in scopul desemnarii schitei lucrarii in baza careia va fi realizata placa comemorativa.
In cadrul deliberarilor, la care au participat destul de activ sotia regretatului compozitor, Lidia Botezatu, si fiul sau, Radu Dolgan, s-au remarcat mai multe aspecte pozitive, dar si usoare minusuri ale lucrarilor propuse.

Ianos ?urcanu, sef-adjunct la Directia municipala de cultura, a remarcat ca „placa ce urmeaza sa fie selectata trebuie sa fie demna de a fi amplasata pe strada centrala a orasului si pe blocul in care a locuit „patriarhul” estradei moldovenesti”.

La concurs si-au prezentat lucrarile trei sculptori – Parascovia Popa-Donos, Valerian Doicov si Valentin Vartosu. Sefa Directiei municipale de cultura, Lucia Culev, a remarcat pentru TIMPUL: „Placa va fi instalata pe blocul in care a locuit muzicianul la 14 martie, ziua in care el ar fi implinit 68 de ani. N-au fost multe lucrari, dar cele prezentate sunt de o calitate buna. Juriul a decis ca una din variantele propuse de sculptorul Valerian Doicov ar fi cea mai potrivita pentru realizarea placii comemorative”. Sotia regretatului compozitor este de parere ca anume in aceasta lucrare, la care se vor opera mici modificari, se regaseste cel care a fost Mihai Dolgan.

O decizie finala privind lucrarea invingatoare in concurs va fi adoptata la 9 februarie. Lucia Culev a specificat ca pentru realizarea acestei placi comemorative din bugetul municipal va fi alocata o suma intre 50 si 100 mii de lei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *