Actualitate

Saakashvili: Ceea ce se va întâmpla în Ucraina este decisiv pentru R. Moldova

Mihail Saakashvili consideră că alegerile, în condițiile în care puterea este coordonată de oligarhi, sunt organizate de formă. Potrivit lui, în lupta împotriva oligarhiei puterea stă în mâinile poporului. „Așa cum oligarhii se înțeleg unii cu alții, la fel și întreaga societate trebuie să găsească metodele de a lupta”, spune Mihail Saakashvili.

Mihail Saakashvili susține că liderul Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc și președintele Ucrainei, Petro Poroshenko, lucrează împreună și, în pofida faptului că se declară împotriva Rusiei, colaborează foarte bine cu partenerii lor din Federația Rusă. „Pentru Poroshenko, Vladimir Plahotniuc este un exemplu de urmat pentru că el vrea să facă în Ucraina ceea ce domnul Plahotniuc a făcut în Moldova: controlul total asupra puterii, businessului și asupra minților conaționalilor”, spune fostul președinte georgian.

Referitor la arestarea fostului premier Vlad Filat, Mihail Saakashvili a menționat că nu trebuie aplicate standarde duble. „În țara voastră nu există acum justiție serioasă pentru ca deciziile ei sau corectitudinea Procuraturii să fie comentate. În Moldova există puterea unui oligarh care decide tot”, a afirmat Mihail Saakashvili.

În opinia lui, dacă Ucraina și Moldova nu își vor rezolva problemele, toți tinerii vor fugi din țară și vor rămâne doar persoanele în vârstă. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *