Astăzi 19 Februarie 2018, Luni - Ultima actualizare la 18 Februarie 2018
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

CSI / Rusia 4 Februarie 2016, ora 10:22

Saakașvili critică dur guvernul de la Kiev: „Mlaştină” şi „cimitir al reformelor”

Marime Font

Guvernatorul Odesei, fostul preşedinte al Georgiei, Mihail Saakaşvili a vorbit dur la adresa guvernului ucrainean, comparându-l cu o „mlaştina”.

Declaraţia survine după anunţul cu privire la demisia ministrului Dezvoltării Economice al Ucrainei, Aivaras Abromavicius, scrie Ukrainskaia Pravda.

„După declaraţia lui Abromavicius că cineva încearcă să-i impună nişte nume, premierul Iateniuk a caracterizat demisia drept fugă de pe câmpul de lupta, că unele interese încearcă să discrediteze guvernul, dar că el va continuă să lucree. Nu va fugi de pe câmpul de lupta, „- a spus guvernatorul.Saakaşvili a subliniat faptul că, în opinia sa, Guvernul Ucrainei în acest moment nu este un „câmp de lupta”. „Guvernul s-a transformat într-o mlaştina a corupţiei şi reformei. Nu este un guvern, ci un cimitir al tuturor reformelor noastre” – a spus Saakaşvili indignat. Potrivit guvernatorului, „Abromavicius nu a fugit de pe capul de lupta, el a decis să stea departe de această mlaştina…”

„Şi atunci când premierul mă priveşte în ochi şi îmi spune că există unele forţe care îl presează, vreau să spun că, oricine ar fi fost, avem de a face cu mică înţelegere. Ei toţi se pun de acord, dar niciuna din aceste înţelegeri nu pot fi realizate, dacă „notarul”, adică premierul, nu semnează. Deoarece luaţi separat, nici Martinenko, nici Kononenko, nici Cikita, nu au nicio autoritate oficială în a numi sau demite şefii întreprinderilor de stat”, a spus Saakaşvili.

„Asupra lui (Iaseniuk) se exercită presiuni pentru că el să se debaraseze de oficialii corupţi, dar el rezistă foarte bine la această presiune” a concluzionat Saakaşvili.

Amintim că miercuri, ministrul Dezvoltării Economice şi Comerţului din Ucraina Aivaras Abromavicius a declarta că părăseşte postul. El a spus că unul dintre cei responsabili pentru demisia să este Igor Kononenko, prim-vicepreşedinte al fracţiunii „Blocul Petro Poroşenko” din Radă Supremă, care ar fi exercitat presiuni asupra ministrului în vederea numirii unor persoane la şefia întreprinderilor de stat.

Reprezentanţii „Blocului Petro Poroşenko” au descris demisia lui Abromavicius drept „fugă de pe câmpul de lupta”. „Impresia este că tot guvernele şi-a depus demisia. Doar Arseni Petrovici (Iateniuk) a rămas, un aşa-zis kamikadze”, – a spus Irina Gerascenko, deputatul Radei Supreme din „Blocul Petro Poroşenko”. În opinia ei, „reformatorii nu ar trebui să renunţe atât de uşor şi să abandoneze nava”. „Mai întâi trebuie să prezinte un raport privind activitatea lor, să se concentreze pe reuşite, succese şi erori, şi să nu dea vină pe „pantaloni” care ar fi afectat calităţile dansatorilor noştri”, – a spus Gerascenko.  

sursa: paginaderusia.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Credința și minunile (III)

Legătura dintre vindecare și credință este una foarte puternică, dar are loc în plan spiritual. Credința vie și lucrătoare duce la vindecarea sufletului nostru, la sănătatea duhovnicească. Nu întotdeauna și la cea trupească, cum ne place să credem.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 14 Februarie 2018, de Constantin Tănase

„Azilul singuraticilor”, fragment din cartea „Groapa cu lei”, 2014

Există un paradox, care doar aparent e paradox: omul, fiind sută la sută ființă socială, care „înnebunește” în singurătate în aceeași măsură în care are nevoie de parteneri sociali. Cândva eram și eu înclinat să cred că singurătatea e apanajul,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Accesul la literatură

Întotdeauna mi s-a părut nedrept că literatura își croiește mai greu drumul prin lume decât arta plastică, pentru că – spre deosebire de cea din urmă – are nevoie de traducere. Și cu cât e mai săracă țara, cu atât mai puține sunt căile de acces la literatura...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Februarie 2018, de George Simion

Igor cel Fără de Țară

Chiar în aceste zile și în săptămânile și lunile, care vor urma, R. Moldova se unește cu România, comună cu comună, localitate cu localitate, om cu om. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 13 Februarie 2018, de Răzvan Munteanu

(I)logica rusă

Tensiunile dintre NATO și SUA, pe de-o parte, și Federația Rusă, pe cealaltă parte, ating, din păcate, cote din ce în ce mai ridicate, fiind evident că asistăm la cea mai rece relație pe axa Washington-Moscova, de după căderea Zidului Berlinului.

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul