Astăzi 21 Iunie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 17:09
Abonamente

a

 
 
 

CSI / Rusia 4 Februarie 2016, ora 10:22

Saakașvili critică dur guvernul de la Kiev: „Mlaştină” şi „cimitir al reformelor”

Marime Font

Guvernatorul Odesei, fostul preşedinte al Georgiei, Mihail Saakaşvili a vorbit dur la adresa guvernului ucrainean, comparându-l cu o „mlaştina”.

Declaraţia survine după anunţul cu privire la demisia ministrului Dezvoltării Economice al Ucrainei, Aivaras Abromavicius, scrie Ukrainskaia Pravda.

„După declaraţia lui Abromavicius că cineva încearcă să-i impună nişte nume, premierul Iateniuk a caracterizat demisia drept fugă de pe câmpul de lupta, că unele interese încearcă să discrediteze guvernul, dar că el va continuă să lucree. Nu va fugi de pe câmpul de lupta, „- a spus guvernatorul.Saakaşvili a subliniat faptul că, în opinia sa, Guvernul Ucrainei în acest moment nu este un „câmp de lupta”. „Guvernul s-a transformat într-o mlaştina a corupţiei şi reformei. Nu este un guvern, ci un cimitir al tuturor reformelor noastre” – a spus Saakaşvili indignat. Potrivit guvernatorului, „Abromavicius nu a fugit de pe capul de lupta, el a decis să stea departe de această mlaştina…”

„Şi atunci când premierul mă priveşte în ochi şi îmi spune că există unele forţe care îl presează, vreau să spun că, oricine ar fi fost, avem de a face cu mică înţelegere. Ei toţi se pun de acord, dar niciuna din aceste înţelegeri nu pot fi realizate, dacă „notarul”, adică premierul, nu semnează. Deoarece luaţi separat, nici Martinenko, nici Kononenko, nici Cikita, nu au nicio autoritate oficială în a numi sau demite şefii întreprinderilor de stat”, a spus Saakaşvili.

„Asupra lui (Iaseniuk) se exercită presiuni pentru că el să se debaraseze de oficialii corupţi, dar el rezistă foarte bine la această presiune” a concluzionat Saakaşvili.

Amintim că miercuri, ministrul Dezvoltării Economice şi Comerţului din Ucraina Aivaras Abromavicius a declarta că părăseşte postul. El a spus că unul dintre cei responsabili pentru demisia să este Igor Kononenko, prim-vicepreşedinte al fracţiunii „Blocul Petro Poroşenko” din Radă Supremă, care ar fi exercitat presiuni asupra ministrului în vederea numirii unor persoane la şefia întreprinderilor de stat.

Reprezentanţii „Blocului Petro Poroşenko” au descris demisia lui Abromavicius drept „fugă de pe câmpul de lupta”. „Impresia este că tot guvernele şi-a depus demisia. Doar Arseni Petrovici (Iateniuk) a rămas, un aşa-zis kamikadze”, – a spus Irina Gerascenko, deputatul Radei Supreme din „Blocul Petro Poroşenko”. În opinia ei, „reformatorii nu ar trebui să renunţe atât de uşor şi să abandoneze nava”. „Mai întâi trebuie să prezinte un raport privind activitatea lor, să se concentreze pe reuşite, succese şi erori, şi să nu dea vină pe „pantaloni” care ar fi afectat calităţile dansatorilor noştri”, – a spus Gerascenko.  

sursa: paginaderusia.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de aziOpinii & Editoriale 21 Iunie 2018, de Moni Stănilă

Totul se poate împărtăși

Igor Dodon ne face în continuare de rușine cu medaliile aruncate cui se nimerește (dinspre Est), cu fotografii total deplasate pentru un președinte, cu comentarii agramate în rețelele de socializare.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 20 Iunie 2018, de Moni Stănilă

Păcate mari și mici

Am vorbit despre păcate veniale, de moarte, strigătoare la cer, capitale - despre toate posibilele clasificări ale lor, însă există o clasificare, din punctul meu de vedere, mai importantă decât toate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Iunie 2018, de Răzvan Munteanu

Simona Halep, un model pentru românii de pretutindeni

Inițial, tentația redactării titlului ar fi făcut ca acesta să apară sub forma: Simona Halep, un model pentru românii de pe ambele maluri ale Prutului, însă nu ar fi fost suficient de relevant pentru mesajul acestui editorial, căci așa cum, probabil, e ușor de dedus, Halep este un model pentru...

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Iunie 2018, de Constantin Tănase

De câte ori ascult Imnul de Stat, mi se face rușine

(Cuvântarea președintelui N. Timofti pe care (nu) știm cine i-a interzis să o rostească la Televiziune. Am intrat în posesia textului alocuțiunii președintelui R. Moldova, N. Timofti, pe care urma să o rostească la televiziune săptămâna viitoare, între 29 aprilie și 2 mai)

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 18 Iunie 2018, de Moni Stănilă

Sport pentru trup sau sport pentru minte

Obișnuim să spunem că lectura este sportul minții. Din această sintagmă înțelegem că sportul e un lucru bun, sănătos, recomandabil. Care sunt însă părerile noastre despre sportul de performanță?

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 18 Iunie 2018, de George Simion

Cine nu are bătrâni să își cumpere

Mare panică, mare, pe scena politică din Republica Moldova. Nu cumva să se întâmple ceva și să se trezească peste noapte fără graniță la Prut.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Iunie 2018, de Moni Stănilă

Cum arătăm din afară

A trecut și duminica în care Chișinăul și-a susținut direcția aleasă deja de mulți ani. Evident că m-am bucurat. Atâta vreme cât rămânem în vest, mai sunt speranțe. Când și Chișinăul, în care locuiește o treime din populația țării, va ceda propagandei...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Iunie 2018, de Constantin Tănase

Ce fel de școală vor rușii din Moldova

În contextul ultimelor evoluții politice de la Moscova minoritatea rusă din Moldova devine tot mai agresivă, având, de altfel, toate șansele să redevină ceea ce a fost: un frate mai mare, arogant și privilegiat, o castă elitară cu apucături șovine, neintegrată cultural și lingvistic în...

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Iunie 2018, de Moni Stănilă

Locul nostru în biserică

În continuarea (la fel de concentrată) a ceea ce spuneam săptămâna trecută, trebuie să analizăm seriozitatea noastră față de Biserică. Cuvântul biserică vine de la basilia, care în greacă înseamnă împărăție. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Iunie 2018, de Răzvan Munteanu

Alegerile de la Chișinău și statul captiv

Am citit câteva articole scrise în presa moldovenească, în care se vehicula ideea că victoria lui Andrei Năstase la alegerile pentru Primăria Chișinăului este o dovadă certă a faptului că R. Moldova nu este un stat captiv. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Iunie 2018, de Dan Nicu

Socialiștii au pierdut încă o dată Capitala

La prima vedere, ceea ce s-a întâmplat duminică, 3 iunie, la Chişinău, pare a fi o victorie a forţelor proeuropene în faţa celor proruse.  

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 7 Iunie 2018, de Moni Stănilă

Un bun creștin

De-a lungul anilor am scris despre dogme, morală, spiritualitate, patristică, evanghelii, liturgică - despre câte ar trebui, în primul rând, să cunoască un creștin. Aproape că am putea spune că am făcut rezumate ale anilor de studiu în facultate.

() Citeşte tot articolul


 

 


Cele mai citite articole Timpul.md