Actualitate

Salariul mediu al lucrătorilor din cultură este cel mai mic din sectorul bugetar

Potrivit unui comunicat de presă, oficialul a avut o întrevedere cu președintele raionului, Mihail Popa, în cadrul căreia au discutat despre realizările și problemele cu care se confruntă raionul. Mihail Popa a făcut o scurtă prezentare despre activitatea culturală a raionului Strășeni și obiectivele în domeniu. În context, ministrul Culturii, Monica Babuc, a solicitat conducerii raionului să depună eforturile necesare întru susținerea instituțiilor și oamenilor de cultură din raion.

Ulterior, ministrul Culturii a avut o întâlnire cu membrii consiliului raional, primarii localităților din raion, managerii și specialiștii instituțiilor de cultură locale. În discursul său, ministrul Culturii a vorbit despre realizările și obiectivele guvernării, referindu-se la reușita semnării acordurilor cu Fondul Monetar Internațional, Banca Mondială și alți parteneri de dezvoltare, reforma în sistemul de sănătate, dar și reforma sistemului de pensii, prin introducerea unor noi criterii și a unei formule unice de calculare a pensiilor și a explicat mecanismul de realizare al acesteia.

Un subiect aparte al discuțiilor a vizat problema salarizării oamenilor din domeniul culturii, la etapa actuală salariul mediu al lucrătorilor din cultură este cel mai mic din sectorul bugetar, însumând 2631 lei/lună. Monica Babuc a vorbit despre noul proiect de lege elaborat de Ministerul Culturii, care prevede majorarea salariilor acestora la nivelul salariului mediu al cadrelor didactice din învățământ.

Oficialul a remarcat importanța implementării diverselor proiecte care oferă mai multe şanse de a accede la surse de finanţare internă şi externă. În această ordine de idei, Monica Babuc a menționat rezultatele remarcabile ale bibliotecilor publice care au devenit parte al Programului Novateca, în raionul Strășeni din cele 35 de biblioteci publice locale, 30 au fost incluse și au beneficiat de serviciile Programului Novateca.

În cadrul vizitei la Strășeni, ministrul Culturii a vizitat Biblioteca publică raională “Mihail Sadoveanu” și Școala de Arte din Strășeni. 

sursa: provincial.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *