Culinar.md

Salată cu ton

 Ingrediente:
– o conserva de ton maruntit in ulei vegetal
– o salata verde
– 2 rosii
– 1 buc. ardei rosu gras
– 2 fire ceapa verde sau cateva rondele de praz
– 100 gr masline negre
– 3-4 lingurite ulei de masline extra virgin
– 1 lingurita mustar
– zeama de la o lamaie potrivita
– sare si piper (dupa gust)

Mod de preparare:
Se spala salata, rosiile, ardeiul si ceapa. Salata se lasa sa se scurga pe un servet, apoi se toaca felite subtiri. Rosiile, cepa si ardeiul se taie felii sau rondele, scurgem uleiul din conserva. Din mustar, ulei de masline, zeama de lamaie si 2-3 lingurite ulei din conserva pregatim dressing-ul. Amestecam mustarul cu uleiul de masline turnandu-l treptat ca la maioneza, adaugam zeama de lamaie, apoi uleiul din conserva.
Asezam salata, tonul, rosiile,ardeiul, ceapa si maslinele pe o farfurie, adaugam sare si piper dupa gust si picuram cu lingura dressing pe salata. Salata se poate orna cu feliute de lamaie, verdeturi tocate si masline.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *