Culinar.md

Salată de orez

Conţine o cantitate de proteine, dar mai puţin decât alte cereale. Fiindcă practic nu conţine gluten, este ideal pentru cei ce suferă de boli abdominale (intoleranţă la gluten). 

Ingrediente

– 200 g orez sălbatic
– 200 g roşii cherry
– o lingură de roşii uscate
– un dovlecel
– patru linguri de porumb conservat
– un ardei gras
– o ceapă mică
– doi căţei de usturoi
– frunze de busuioc
– ulei de măsline
– sare, piper

Mod de preparare

Pentru început, tăiem cubuleţe dovlecelul (curăţat de coajă) şi ardeiul (curăţat şi el de cotor). Tăiem foarte mărunt ceapa şi usturoiul şi le vom pune într-o tigaie în care am încins două linguri de ulei de măsline.
După 1-2 minute, puneţi cubuleţele de legume şi le căliţi împreună 5-8 minute (nu trebuie să se înmoaie). Condimentaţi la final cu sare şi piper după gust.

Între timp, puneţi amestecul de orez la fiert într-o crăticioară cu apă clocotită în care aţi adăugat o linguriţă cu ulei. Amestecaţi mereu să nu se lipească şi lăsaţi doar 12-15 minute.

Strecuraţi orezul şi puneţi-l într-un castron. Răsfiraţi-l cu o furculiţă şi lăsaţi-l să se răcească bine.
La final adăugaţi legumele călite, porumbul, roşiile uscate tocate mărunt şi puţin ulei de măsline, sare şi piper după gust. Puneţi salata de orez în vase de o singură porţie şi lăsaţi totul o oră-două să se întrepătrundă aromele. Serviţi orezul asezonat cu frunze de busuioc şi roşii cherry tăiate în sferturi.

www.culinar.md
Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *