Salată de orez
Conţine o cantitate de proteine, dar mai puţin decât alte cereale. Fiindcă practic nu conţine gluten, este ideal pentru cei ce suferă de boli abdominale (intoleranţă la gluten).
Ingrediente
– 200 g orez sălbatic
– 200 g roşii cherry
– o lingură de roşii uscate
– un dovlecel
– patru linguri de porumb conservat
– un ardei gras
– o ceapă mică
– doi căţei de usturoi
– frunze de busuioc
– ulei de măsline
– sare, piper
Mod de preparare
Pentru început, tăiem cubuleţe dovlecelul (curăţat de coajă) şi ardeiul (curăţat şi el de cotor). Tăiem foarte mărunt ceapa şi usturoiul şi le vom pune într-o tigaie în care am încins două linguri de ulei de măsline.
După 1-2 minute, puneţi cubuleţele de legume şi le căliţi împreună 5-8 minute (nu trebuie să se înmoaie). Condimentaţi la final cu sare şi piper după gust.
Între timp, puneţi amestecul de orez la fiert într-o crăticioară cu apă clocotită în care aţi adăugat o linguriţă cu ulei. Amestecaţi mereu să nu se lipească şi lăsaţi doar 12-15 minute.
Strecuraţi orezul şi puneţi-l într-un castron. Răsfiraţi-l cu o furculiţă şi lăsaţi-l să se răcească bine.
La final adăugaţi legumele călite, porumbul, roşiile uscate tocate mărunt şi puţin ulei de măsline, sare şi piper după gust. Puneţi salata de orez în vase de o singură porţie şi lăsaţi totul o oră-două să se întrepătrundă aromele. Serviţi orezul asezonat cu frunze de busuioc şi roşii cherry tăiate în sferturi.
www.culinar.md
Sursa: Timpul Suplimentul Femeia
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!