Timpul Local

“Saloanele Moldovei”

Editia a XIX-a Festivalului si Concursului International „George Enescu" a debutat, duminica seara, la Opera Romana din Bucuresti, cu casa inchisa si o multime de demnitari pe lista invitatilor. Incepand cu ora 19.00, pe scena prestigiosului eveniment muzical a fost prezentata opera „Oedip", compusa de George Enescu si montata in coproductie de Theatre du Capitole din Toulouse si de Opera Nationala din Bucuresti, in regia lui Nicolas Joel.

Spectacolul a fost sustinut cu concursul corului si al orchestrei Operei Nationale din Bucuresti, sub bagheta dirijorului Oleg Caetani si cu baritonul francez Franck Ferrari in rolul principal. Libretul operei este in limba franceza. Anul acesta, pe scenele festivalului evolueaza 13 mari orchestre din Europa, 14 orchestre de camera din lume, 19 formatii camerale, sase coruri, 41 de solisti in concerte si sase solisti in recital. Printre acestea se numara: Baletul din Monte Carlo, Orchestra Radio France, Royal Filarmonica, orchestrele din Toulouse, Laussane, Sankt Petersburg, Basel, Orchestra camerala din Viena si Orchestra de Camera Radio.

Cifrele vanzarilor de bilete arata un interes foarte mare pentru festival, putine fiind spectacolele si concertele la care mai exista locuri disponibile. Biletele la spectacolele de balet sunt vandute integral, in timp ce la spectacolele de opera au mai ramas locuri disponibile doar in proportie de 20%. La eveniment si-au anuntat participarea nu mai putin de 84 de jurnalisti din strainatate, de la agentii si publicatii dintre cele mai importante.

Editia de anul acesta a festivalului are loc, intre 30 august si 26 septembrie, pe scenele de la Ateneul Roman (capacitate de peste 700 de locuri), Sala Palatului (peste 3.200 de locuri), Opera Nationala din Bucuresti (peste 950 de locuri) si Sala Mare a Teatrului National din Bucuresti (peste 1.000 de locuri).

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *