Bună Dimineața

Salvarea lui Dodon, „băgarea dej’telor” şi lacrimile de pe urmă

Trebuie însă să vă spun că aceasta nu e singura categorie de comunişti care face parte din echipa lui Dodon. Am să vă prezint doar câteva citate ale unui candidat la funcţia de consilier municipal al PCRM: „Ceva se întâmplă la noi în Chişinău! / Ori „darea palmelor" şi „băgarea dej’telor"?! / Ori „veşnică pomenire" AIE până la sfârşitul săptămânii!”. „Mioriţă laie, laie bucălaie, / De „mult timp” încoace, / Gura nu-ţi mai tace. / Voronin nu-ţi place? / Ori eşti bolnăvioară, / Drăguţă mioară?!”. „În mă-ta, după colţ v-a fi unirea s… mele cu gura ta, prostule!”; „Unire blea’! Unire n…”. Sesizaţi câtă minte, educaţie, cultură politică şi talent poetic are acest om? El, vasăzică, ne propune soluţia pentru Chişinău.

Mai întâi, trebuie să vă spun că respectiva maculatură de cuvinte se vrea a fi poezie. Apoi, că omul cu pricina se visează deja şi chiar se simte, în nopţile cu ploaie, drept viceprimar. Nu ştiu nimic despre el decât că apare deseori la două posturi de televiziune, inclusiv la NIT, în calitate de „analist politic”. Gata, ştiu că aţi înţeles cine e: foaie vede şi-un dudău, este vorba de… Dar cât bine şi câtă prosperitate le poate oferi chişinăuienilor un demnitar cu o asemenea mentalitate, cu un astfel nivel de cultură, care se adresează alegătorilor ca o porcină? Şi cât interes are Dodon pentru rezolvarea Chişinăului, anexându-şi astfel de mojici? Cunoscând în detaliu practica comunistă de a-şi include în liste doar căţeluşi slugarnici, nu puteam exclude că respectivul „poet” a ajuns în administraţia Chişinăului doar în postură de maşinuţă de vot. Însă de-ar fi fost aşa, jur că n-aş fi scris acest text. Dar toată Primăria capitalei ştie că, săptămâna trecută, „poetul” i-a lăsat pe toţi mască, după ce s-ar fi înfăţişat în faţa viceprimarului liberal Nistor Grozavu şi i-ar fi dat de înţeles că e timpul să-şi strângă cât mai iute catrafusele şi să-i elibereze biroul. Fiindcă… el va fi viceprimar.

Acum treziţi-vă din somn, spălaţi-vă pe faţă şi gândiţi-vă treji în ce constă soluţia lui Dodon. Înainte de a vota ca orbii, analizaţi cine stă în spatele fiecărui candidat, calculaţi sensul tuturor minciunilor pe care le auziţi de la concurenţii electorali, amintiţi-vă de faptele lor din trecut. Cugetaţi cât de caraghioşi veţi fi când, peste câteva luni, veţi ieşi în stradă şi vă veţi boci neputinţa de a gândi atunci când l-aţi ales. Din partea mea, vă asigur că atunci când va sosi momentul văicăratului comun, Dodon, dacă va ajunge primar, îşi va şterge picioarele de feţele fiecăruia dintre voi. Atunci nu vă vor mai ajunge lacrimi ca să vă spălaţi feţele vineţii de tristeţe… Sau vă place să muriţi murdari?

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *